Dr. Domić sudjelovao na sastanku Konferencije za oblast zdravstva u BiH

0
271

18.4.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić pridružio se današnjem četvrtom redovitom sastanku Konferencije za oblast zdravstva u Bosni i Hercegovini, koji je održan u Brčko distriktu BiH, a na kojem su sudjelovali predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH dr. Anđa Nikolić, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić, federalni ministar zdravstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić sa suradnicima.

Članovi Konferencije ministara iz oblasti zdravstva u Bosni i Hercegovini dogovorili su da se formira povjerenstvo od predstavnika Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Federalnog ministarstva zdravstva u Vladi Federacije BiH i Odjela za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH za razmatranje inicijative Direkcije vakufa Republike Turske o besplatnom liječenju građana Bosne i Hercegovine u Turskoj.

Usvojeno je Izvješće Nacionalnih zdravstvenih računa za razdoblje od 2009. do 2013. godine u skladu s Protokolom o suradnji za ispunjenje obveze Bosne i Hercegovine za međunarodno izvještavanje u oblasti zdravstva.

Na sastanku Konferencije ministara iz oblasti zdravstva Bosne i Hercegovine razgovarano je o problemu u funkcioniranju Zavoda za forenzičku psihijatriju, Sokolac, koji je nastao zbog poteškoća u zapošljavanju adekvatnog kadra za rad Zavoda. Donesen je zaključak da će se problem prevladati.

Komentiraj