Otvoreni 32. Susreti kazališta u Brčko distriktu BiH

0
335

19.11.2015. Predstavom „Kauboji“ Narodnog pozorišta iz Kikinde, autora Saše Anočića, koju je režirao Kokan Mladenović, sinoć je u Domu kulture otvoren natjecateljski dio programa 32. Susreta kazališta u Brčko distriktu BiH.

Uz riječi potpore i potrebe za ovom vrstom angažmana nadležnih i aktera, a ponajviše zbog publike, Susrete je svečano otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

On je posebno zahvalio svim ljubiteljima kazališta zbog dolaska na ovaj značajni kulturni događaj, poželjevši im da uživaju narednih dana u umjetničkim djelima koja su pripremljena i bar se privremeno udalje od različitih problema i briga koje donosi svakidašnjica.

 „Do sada smo 32 puta dizali ljestvicu kvalitete, broj nazočne publike se povećavao i svaki put su gledane bolje predstave. Uvjereni smo da duh kazališnih susreta nikada neće nestati“, kazao je gradonačelnik Domić.

Na ovogodišnjim Susretima bit će odigrano ukupno osam kazališnih predstava, pet iz BiH, dvije iz Srbije i jedna iz Hrvatske.

 „Brčko je prepoznatljivo po Susretima kazališta i oni su jedan od obilježja koja krase ovaj grad već 32 godine. Moto festivala je „Ogledalo stvarnosti i ljepota prožimanja“. Bit ćete svjedoci ovog mota za vrijeme odvijanja festivala“, ocijenio je Predrag Bjelošević, selektor  ovogodišnjih Susreta kazališta u Brčkom.

U pratećem programu Susreta sinoć je u Gradskoj vijećnici upriličena izložba kazališnih dokumenata – plakata, publikacija i fotografija autora Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića o djelima Danila Kiša, Isaka Samokovlije, Derviša Sušića i Tvrtka Kulenovića, čija su djela utkana u brčanski kazališni festival.

/bdcentral.net/

Comments are closed.