Izložbom slika službeno zatvoreni “Frančeskovi dani 2019”

0
387

Otvaranjem Kolektivne izložbe slika u Galeriji Likum od strane dogradonačelnika Distrikta Brčko, dr. Ante Domića službeno su zatvoreni i ovogodišnji Frančeskovi dani, jedanaestogodišnja kulturno-sportska manifestacija, rezervirana za listopad mjesec.
“Mogu biti zahvalan gospodinu Mariću što me pozvao da večeras uživam zajedno sa svim posjetiteljima u ovoj prekrasnoj izložbi i da imam tu čast da je otvorim kao zadnji događaj Frančeskovih dana”: rekao je dr. Anto Domić u izjavi za medije.

Na komentar novinara da jedanaest godina nije malo razdoblje ove tradicije, rekao je:
“Za jedanaest godina ova manifestacija je postala prepoznatljiva, pa smo došli u situaciju da ljudi žele doći na ovu manifestaciju, žele se ovdje pojaviti, žele se pokazati, žele zajedno s drugima stvarati ili pretakati svoju inspiraciju u konkretno umjetničko djelo. Što svakako ima svoju posebnu vrijednost i posebnu draž i posebnu čar, pa je Brčko na neki način prepoznatljivo i po Frančeskovim danima, što je za svaku pohvalu organizatorima ali i svima onima kojim izravno ili neizravno sudjeluju u ovim događajima.”

Ljubitelji umjetnosti su mogli uživati u čarima imaginarnog svijeta u realnom, riječi su Almedine Cifrić, Kustosa galerije. Sklad boja, toplih i hladnih, dočarali su prirodu i svijet oko nas na jedan drugačiji način, kaže ona, a stvorila su ga 24 umjetnička djela 18 slikara. Nastala su, uglavnom, na nekoj od ranijih likovnih kolonija u Brčkom.

Prikladnim poklonom, upravo slikom ulice u kojoj se nalazi Galerija Likum, uručenoj dogradonačelniku Distrikta dr. Domiću od strane organizatora, službeno su završili, složili bi se svi po mnogima, do sada najuspješniji Frančeskovi dani.
Frančeskovi dani 2019 trajali su od 1. do 31.listopada 2019. godine, a u organizaciji Udruženja likovnih i dramskih umjetnika Talija.

Comments are closed.