Gradonačelnik svečano otvorio 14. Međunarodni sajam gospodarstva u Brčko distriktu BiH

0
381

12.11.2015. U organizaciji Gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH danas je otvoren 14. Međunarodni sajam gospodarstva na kojem sudjeluje oko 270 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Nakon svečane akademije gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić proglasio je Sajam i službeno otvorenim kada je s veleposlanikom Republike Indonezije i predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH pristupio presijecanju vrpce i obilasku štandova i izlagača na sajamskom prostoru u Javnom poduzeću „Luka Brčko“.

Gradonačelnik Domić je na otvaranju ove gospodarske manifestacije naglasio da ova lokalna zajednica ima što ponuditi. „Naši poticajni programi su vrlo izdašni i inovativni. To nam jamči da u budućnosti na ovakvim i sličnim sajamskim aktivnostima možemo ponuditi drugačije i nove proizvode. Ovo je još jedan pokazatelj da gospodarstvenici Distrikta imaju što pokazati svojim prijateljima iz zemlje i okruženja, a, isto tako, i pokazatelj da je Distrikt atraktivna destinacija za mnoge izlagače koji su došli iz susjednih država.

„Vrlo je zanimljivo da nam je ove godine partner na sajmu država Indonezija, koja se uključila u organiziranje Sajma. Na Sajmu su izloženi i drugi prateći sadržaji koji govore o našoj višenacionalnosti, višekulturnosti, odnosno raznolikosti koja se nadopunjuje gospodarskim ponudama“, ocijenio je  dr. Domić.

 „Vanjskotrgovinska komora BiH već petu godinu zaredom pomaže da se ovakve manifestacije što bolje prikažu javnosti i svijetu. Sudjelujemo kako bismo prezentirali bh. potencijale domaćim gospodarstvenicima i potencijalnim inozemnim kupcima kojih je ove godine u veliki broj“, poručio je Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

O značaju ove gospodarske manifestacije u pogledu uspostavljanja kontakata i poslovne suradnje također je govorio ugledni poduzetnik Tomislav Antunović, jedan od osnivača Sajma gospodarstva „Brčko 2015“. Brčanski Sajam gospodarstva bit će otvoren do nedjelje, 15. studenoga.

Comments are closed.