Dr. Domić dočekao kandidatkinju HDZ-a za predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović

0
377

17.12.2014. DOMALJEVAC – Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović boravila je danas u prvoj posjeti  Županiji Posavskoj u sjedištu zakonodavne vlasti  Domaljevac,  gdje je u dvorani Centrala organizirano druženje sa nekoliko stotina posavljaka.

U ime Predsjednika HDZ BiH i HNS-a prof.dr. Dragana Čovića riječi dobrodošlice uputio je dr. Anto Domić, dopredsjednik HDZ BiH, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Organizacije za Brčko Distrikt  i gradonačelnik Brčko Distrikta BiH, kao i domaćin susreta Slavko Matić ispred ŽO HDZ BiH Posavina. Po dolasku u Domaljevac Grabar- Kitarović je položila vijenac i zapalila svijeću uz središnje Spomen obilježje poginulim braniteljima u Domaljevcu.

Dr. Domić je zahvalio na dolasku i uvidu u stanje kako živi hrvatski čovjek u Bosanskoj Posavini, „da osjetite bit hrvatskoga naroda i probleme koji su ostali nakon poplava te s čim se sve Hrvati Posavine bore. Što ste prepoznali poziciju i ulogu Hrvata na ovom prostoru i nesebično se zalagali dajući svoj doprinos da HDZ BiH na općim izborima poluči takav rezultat da se bez Hrvata u Bosni i Hercegovini ne može kreirati nikakva vlast“, kazao je dr. Domić.

Dalje je naglasio „Za izbore 28. prosinca mi ćemo se  izorganizirati i znati zahvaliti kroz svoje glasove na trudu i naporu koji ste dali za opće izbore, a isto tako i što nas HDZ RH otvoreno i javno podržava i što je prepoznao situaciju Hrvata u BiH“.

Na skupu su bili uz ostale dužnosnike predsjednik Vlade ŽP Marijan Oršolić sa ministrima u Vladi, dopredsjednik RS-a Josip Jerković, župan Vukovarsko srijemske županije Božo Galić te dužnosnici  iz oblasti političkog, gospodarskog i kulturnog života Orašja, Domaljevac- Šamca, Odžaka, iz Brčko Distrikta , Tuzlanskog područja i RS-a, te predstavnici Udruga.

Kolinda Grabar Kitarović je izrazila radost što je u Posavini gdje je došla, kazala je, da razmijeni mišljenje.

„Ne želim da me samo slušate već želim od vas čuti, kazala je,  kako živite i kako vidite ulogu predsjednice Republike Hrvatske kada je riječ o odnosima između BiH i Hrvatske“. Predsjednička kandidatkinja Grabar-Kitarović naglasila je kako će se svim raspoloživim snagama zalagati za konstitutivnu i institucionalnu ravnopravnost Hrvata u BiH.

„Sada je trenutak, poručila je Grabar-Kitarović da nakon izbora, nakon što su Hrvati pružili Hrvatski odgovor, što su izabrani predstavnici u poluge vlasti u BiH,  Hrvati sa ostala dva naroda krenu u promjene koje vode ulasku BiH u EU“.

Comments are closed.