Gradonačelnik posjetio tvrtku Rotex u Brčkom

0
392

25.2.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić u pratnji ravnatelja Ureda za upravljanje javnom imovinom Stevana Sofića posjetio je danas tvrtku Rotex na lokaciji baze Mc Govern koja se bavi izradom željeznih konstrukcija. Naime, ova se tvrtka u Brčkom pojavila prije nekoliko godina gdje je započela kompletnu proizvodnju jednog zanimljivog proizvoda za proizvodnju metala, odnosno za livnice.

„Radi se o vagonima, zanimljivom i specifičnom proizvodu, a od inžinjera sam obaviješten i da je vrlo složen u što smo se danas i uvjerili. Ovo je jedna dobra vijest gdje se jedna nova tvrtka bavi jednom gospodarskom djelatnošću koja do sada na prostoru Brčko distrikta nije bila razvijena u tom obimu. Također i prigoda za nova zapošljavanja i educiranje naših mladih ljudi za zanimanja iz metalske struke. Informiran sam da je mogućnost razvoja ovog proizvoda velika tako da ćemo imati jedan brend na prostoru Brčko distrikta“, kazao je prilikom ove posjete gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić.

Ravnatelj tvrtke Momčilo Simikić naglasio je da je ova tvrtka zahvaljujući lokalnoj zajednici dobila prostor za rad gdje će da ostvari svoje proizvode.

„Imamo ugovor sa jednom njemačkom tvrtkom oko izgradnje i montaže vagona za indukcijske peći koji se koriste u željezarama. Potrebno je da izradimo četiri testna vagona za proizvodnju i ako sve prođe kako treba proizvodnju bi nastavili u narednih pet do deset godina. To znači da bi povećali zapošljavanje na ovom prostoru jer nam treba kvalificirane radne snage”, izjavio je Simikić.

On je također rekao da su u planu otvoriti školu za obuku zavarivača s obzirom da nema dovoljno kadra kako bi se ispoštovali rokovi novih ugovora, s tim da bi polaznici nakon obuke dobili ateste i certifikate priznate u Europi i šire.

Comments are closed.