Gradonačelnik dr. Domić primio britanskog veleposlanika u BiH NJ.E Edwarda Fergusona

0
418

2.3.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dogradonačelnik Esed Kadrić primili su danas u Gradskoj vijećnici britanskog veleposlanika u BiH NJ.E Edwarda Fergusona koji je boravio u prvoj službenoj posjeti Brčko distriktu BiH. U susretima sa dužnosnicima Brčko distrikta, veleposlanik Ferguson je potaknuo poduzimanje koraka kako bi se deblokiralo funkcioniranje institucija i provele socio-ekonomske reforme.

Nakon prijama gradonačelnik dr. Domić je izjavio da je tijekom sastanka informirao britanskog veleposlanika o blokadi izvršne i zakonodavne vlasti u Distriku, te o načinu kako izaći iz sadašnje situacije.

“Razgovarali smo o tome kako ćemo i kada razriješiti aktualnu situaciju i izaći iz ovog stanja “, kazao je gradonačelnik dr. Domić u izjavi za medije.

Gradonačelnik Domić je također rekao da je veleposlanik Ferguson izrazio zabrinutost blokadom institucija vlasti u Distriktu, te sugerirao da se sva sporna pitanja rješavaju kompromisom u okviru institucija ove lokalne zajednice.

Britanski veleposlanik NJ.E Edward Ferguson prisustvovao je danas i na konzultativnom forumu “Brčko-Smart city”, koji je upriličen u okviru programa obilježavanja 16. obljetnice od utemeljenja Brčko distrikta BiH gdje se mogao upoznati sa planovima za razvoj na području energije, izgradnje, vodoprivrede i drugih sektora na teritoriji Brčko distrikta.

U poslijepodnevnim satima veleposlanik je također razgovarao sa predsjednikom brčanske Skupštine Đorđom Kojićem i ravnateljem Javnog poduzeća “Luka Brčko” o mogućoj suradnji sa britanskim kompanijama.

Komentiraj