Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić ugostio gradonačelnika grada Cres i sudionike glazbenog programa- klape „Teha“ i „Burin“

0
406

5.3.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić priredio je danas u prostorijama Gradske vijećnice svečani prijam za goste sa Cresa predvođenje gradonačelnikom gospodinom Kristijanom Jurjakom te sudionicima glazbenog programa ovoga grada u Brčko distriktu BiH povodom proslave obljetnice Distrikta.

Na prijamu su nazočili: gradonačelnik grada Cres Kristijan Jurjako sa suprugom Jelenom Dunato, ravnateljica Turističke zajednice grada Cres Sanja Živanović, voditelj Odsjeka za stručne poslove gradonačelnika Walter Salković, predstavnici ženske klape „Teha“ (Ljiljana Filipas, Karmen Surdić Benvin, Mirjana Mikičić-Flego, Nadija Kaštelan, Vesna Vlakančić-Surdić, Nevia Peranović, Spomenka Sablić, Helena Salković, Irena Šintić) i muške klape „Burin“ (Oliver Filipas , Eduard Flego, Marijan Sablić, Franjo Sablić, Teo Ferarić, Marko Kaštelan), potom dr. Anto Basić, predsjednik HKD Napredak u Brčkom, velečasni Veselko Župarić, dekan brčanskog dekanata i član HKD Napredak Vladimir Đurak.

Dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta izjavio je na konferenciji za medije nakon prijama da se dugo najavljivana posjeta gradonačelnika grada Cres ostvarila u povodu šesnaeste obljetnice utemeljenja Brčko distrikta.

„Oni su nas počastili svojim posjetom i doveli mušku i žensku klapu. Imali smo prigodu razgovarati o posebnostima Brčko distrikta i Cresa imajući u vidu da svaka sredina ima svoje zanimljivosti. Kroz te naše različitosti smo uvidjeli da bi ih bilo korisno ujediniti i na neki način se rodila ideja da započnemo proceduru koja je nužna da bi se Cres i Brčko distrikt pobratimili. Mislim da ćemo na takav način ovu posjetu pretvoriti u trajno prijateljstvo koje ćemo moći gajiti i u budućnosti razvijati. Dobro je širiti različitost, a iz današnjeg kratkog razgovora je vidljivo da mi uistinu možemo puno toga naučiti od grada Cresa i podneblja iz kojeg oni dolaze kao i ova naša specifičnost koja je ovdje u Brčkom evidentna samo nas upućuje da je korisno međusobno nastaviti ovu našu suradnju“, ocijenio je dr. Domić.

Gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako je također potvrdio da ima dosta prostora za gospodarsku i kulturnu suradnju Cresa i Brčkog te iskazao uvjerenje da će do te suradnje ubrzo i doći.

O turističkim i kulturnim specifičnostima Cresa koje je jedno od najprestižnijih destinacija u Republici Hrvatskoj, pa samim tim i u svijetu, govorila je Sanja Živanović, ravnateljica Turističke zajednice grada Cresa.

Dr. Anto Basić predsjednik HKD Napredak Brčko je kazao da je Cres već u Brčkom i da će Brčko uskoro biti na Cresu, te pozvao sve sugrađane da prisustvuju večerašnjem  glazbenom programu u Domu kulture u Brčkom od 20.00 sati gdje će nastupiti klape sa Cresa „Teha“ i „Burin“.

Comments are closed.