Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić upriličio prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine

0
334

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić upriličio je danas prijem u Gradskoj vijećnici za žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja u Brčkom obavlja svoje pripreme i treninge.

“Učinili su mi tu čast i zadovoljstvo da smo porazgovarali o njihovim planovima i nastojanjima kao i očekivanjima, a u svakom slučaju bilo je nezaobilazno pitanje njihovog smještaja u sklopu priprema odbojkaške reprezentacije i boravka ovdje u Brčkom. Lijepo je čuti da su bili zadovoljni”, izjavio je nakon prijema gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić te im poželio da poluče dobre rezultate i opet posjete Brčko u dogledno vrijeme naglašavajući da je boravak državne reprezentacije u našem gradu od velikog značaja.

“Dolazak reprezentativki u Brčko je dodatni poticaj i vjerujem da će njihov boravak ovdje utjecati i na našu djecu da se još intenzivnije bave odbojkom, da je još više zavole. Uvjeren sam da će ovaj događaj proizvesti puno dobrih odbojkašica i odbojkaša na prostoru Brčko distrikta i da će naši klubovi biti još bolji, iako su i sada šampioni”, dodao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

“Brčko ima, gledajući sa športskog aspekta, športsku odnosno odbojkašku kulturu. Mi smo ovdje dobrodošli i to je ono na čemu se zahvaljujem svim ljudima koji ovdje žive ”, poručio je Goran Nešić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH. On je ocijenio da je Brčko odličan domaćin i da nema boljeg mjesta u BiH gdje bi se odbojkašice pripremale, tim više što je Brčko odbojkaški grad.

Reprezentativka BiH Ajla Sinanović je kazala da i sam čin dolaska jednog velikog selektora Gorana Nešića govori da su njihove ambicije zaista velike.

“Želimo da budemo prve u grupi ili bar druge da bismo se kvalificirale za Europsko prvenstvo 2017. godine”, izjavila je Sinanovićeva, dok je reprezentativka BiH Verica Simić u ime cijele ekipe zahvalila na ukazanom povjerenju te izrazila nadu da će opravdati očekivanja koja su pred njima.

Naime, u Brčkom je trenutačno 40 reprezentativki koje će ovdje boraviti ukupno 15 dana tijekom kojih se pripremaju za pretkvalifikacije u Litvaniji, a igrat će protiv Crne Gore, Norveške i domaćina Litvanije, dok su prije toga planirane dvije probne utakmice sa Šveđankama.

Comments are closed.