Blagdan Svih svetih – Svijeće i molitva na spomen obilježju u Boderištu i Brčkom

0
701

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima u Boderištu i Brčkom u prigodi blagdana Svih svetih prisjećamo se svih koji više nisu s nama, a osobito poginulih i umrlih hrvatskih branitelja koji su dali sve za našu slobodu.

„U prigodi Svih svetih i Dušnog dana danas smo upriličili polaganje vijenaca ovdje na spomeniku 108. Pješačke brigade Hrvatskoga Vijeća obrane na pomen svih branitelja koji su dali svoj život za obranu ovoga prostora kao i za sve branitelje koji su umrli nakon Domovinskog rata“, izjavio je predsjednik dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH nakon polaganja vjenaca od strane izaslanstva HDZ-a BiH Organizacije  za Brčko distrikt na spomen obilježjima.

Svi sveti su prigoda da se sjetimo svih onih koji su dali svoj život braneći rodnu grudu i koji su omogućili svima nama da ovdje nastavimo živjeti.

„Njihova je žrtva ogromna i bez njihove žrtve mi ne bismo mogli uživati u plodovima mira. Zbog toga smo ih se obvezni prisjećati i na njihovu žrtvu odavati pomen. Bez  obzira što su oni polažući svoj  život na oltar domovine otišli u vječnost dužni smo ih se svakodnevno  spominjati u našim molitvama, a u povodu Dana mrtvih i Svih svetih ovim opijelom i polaganjem vijenaca tu našu molitvu i prikazujemo“, naglasio je dr. Domić.

„Obilježavanje blagdana Svih svetih prigoda je da u prvome redu odamo počast i poklonimo se žrtvi svih poginulih branitelja, kao i svih poginulih i umrlih članova Hrvatske demokratske zajednice od 90-ih godina pa do danas. Naša je trajna obveza moliti za duše naših pokojnika, da ih se i na ovakav način uz cvijeće i svijeće prisjećamo i nikad ne zaboravimo njihov nemjerljiv doprinos koji su dali našoj zajednici i društvu na čemu im neizmjerno hvala“, rekao je dopredsjednik Ivo Filipović, koji obnaša dužnost dopredsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH.

Izaslanstvo HDZ-a BiH Organizacije  za Brčko distrikt nazočit će i sutra, 2. studenoga na Svetoj misi za sve poginule i umrle branitelje  u Dubravama s početkom u 07:30 sati nakon čega će biti upriličena molitva opijela i polaganje vijenaca na tamošnjem spomen obilježju.

Comments are closed.