Prijem kod gradonačelnika u prigodi Teniskoga turnira „Brčko Open 2016“

0
363

17.5.2016. Prigodom profesionalnoga Teniskoga turnira „Brčko Open 2016“ u Gradskoj vijećnici u Brčkom organiziran je prijem za nekoliko sudionika i predstavnike uprave „Proheme“, organizatora ovoga Turnira, koji je Svjetska teniska asocijacija /ITF/ uvrstila u Futures seriju natjecanja.

I ovogodišnji pokrovitelj je Vlada Brčko distrita BiH, a službeno otvaranje Turnira počinje večeras na terenima Teniskog kluba „Prohema“ od 18.00 sati, najavio je nakon prijema direktor Turnira Dalibor Šarenac.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo na prijemu što će i ove godine, u sljedećim danima, Brčko distrikt BiH biti centar tenisa u Bosni i Hercegovini što je dobra prilika da se promovira izvan granica BiH i da bude prepoznatljiv na športskim i turističkim kartama Europe i svijeta.

„Ovaj turnir ima svoju posebnu ulogu i u promicanju Brčko distrikta kao sredine koja njeguje tenis kao posebnu vrstu športa. Učešće velikog broja natjecatelja iz inozemstva potvrđuje njegovu vrijednost i nastojat ćemo da ga i ubuduće, uz potporu Vlade, usješno održavamo“, rekao je gradonačelnik Domić pojašnjavajući da su se u odnosu na protekle godine promijenile okolnosti u kojima se organizira ovaj turnir.

Direktor Teniskoga turnira „Brčko Open 2016“ Dalibor Šarenac još je dodao da su se u kvalifikacijskim mečevima, odigranim proteklog vikenda, od 48 prijavljenih za pravo učešća izborila 32 tenisera iz 17 država, među kojima je najbolje rangiran Frank Dančević iz Kanade koji zauzima 330 mjesto, dok će u dublu nastupiti i četvorica tenisera iz Brčkog. Prema njegovim riječima nagradni fond Turnira iznosi 10.000 američkih dolara, a u natjecateljskom programu nastupit će i najbolje plasirani igrač iz BiH Nermin Fatić, koji trenutno zauzima 639 mjesto na ITF listi.

Teniski turnir u Brčkom bit će završen u nedjelju, 22. Svibnja kada će biti odigran finalni meč u pojedinačnoj konkurenciji.

Comments are closed.