Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić ugostio kadetskog i omladinskog šahovskog prvaka BiH, osmogodišnjeg Slobodana Pištalovića

0
379

Gradonačelnik Domić čestitao Slobodanu na dosadašnjim rezultatima i poželio sreću u nastavku karijere

BRČKO, 10.09.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici osmogodišnjeg dječaka Slobodana Pištalovića, prvaka BiH u šahu u kategoriji do 8 godina i predsjednika Šahovskog kluba “Velemajstor” iz Brčkog, njegovog trenera Sandra Marka Mikanovića.

U razgovoru s dr. Domićem, Slobodan je istaknuo da pohađa treći razred osnovne škole, da je šah počeo igrati od svoje četvrte godine, a šahovske osnove naučio je od brata i sestre koji su dosta stariji od njega.

Osvojivši prvo mjesto na turniru Osnovnih škola Brčko distrikta BiH 2014. godine oučen je njegov talenat te je pozvan u školu šaha “Velemajstor” koja ga je trenirala i pripremala za predstojeća natjecanja. Od 16.-19.05.2015. godine također je osvojio kadetsko i omladinsko prvenstvo BiH u Neumu i time stekao titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Tijekom današnjeg susreta predstavio je gradonačelniku dosadašnja postignuća i brojna osvojena priznanja primjerice prvo mjesto na kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u kategoriji do 8 godina te prvo mjesto na sportskim igrama mladih u Bijeljini.

U opuštenom razgovoru o njegovom odrastanju i nadanjima gradonačelnik Domić čestitao je Slobodanu na dosadašnjim rezultatima i poželio sve najljepše prigodom budućih natjecanja te je iskazana namjera da mu se sukladno mogućnostima pomogne u vezi skorijeg odlaska na europsko prvenstvo u Poreč.

Prema riječima trenera Sandra Marka Mikanovića današnji susret s gradonačelnikom predstavlja nadu i poticaj za nastavak daljnjeg rada sa mladim nadama Brčko distrikta BiH.

/bdcentral.net/

Comments are closed.