Gradonačelnik dr. Domić održao sastanak s predstavnicima Mjesne zajednice Šatorovići

0
356

Na sastanku se razgovaralo o svim odobrenim projektima u proračunu Brčko distrikta u protekle tri godine, koji se trebaju implementirati na prostoru ove mjesne zajednice

BRČKO, 02.09.2015. Na jučerašnjem sastanku članova Upravnog odbora i predsjednika Mjesne zajednice Šatorovići s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti razgovarano je o svim odobrenim projektima u proračunu Brčko distrikta u protekle tri godine, koji se trebaju implementirati na prostoru ove mjesne zajednice.

„Radi se o dvadesetak važnih projekata za žitelje Šatorovića počevši od vodoopskrbe, kanalizacijskog sustava, izgradnje trotoara, cesta, uređenja vodotoka, izgradnje mjesnog doma kulture i dvorane. Sastanak je bio vrlo plodonosan jer smo uspjeli dobiti informacije od ljudi koji očekuju rješavanje tih projekata. Informirali su nas o problemima koje mi možda i nismo vidjeli na ispravan način“, ocijenio je nakon sastanka gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

On je dodao da su se također dotaknuli neizbježne teme, sajma trešanja, koji se ovdje u Šatorovićima održao već treću godinu za redom.

„Dogovorili smo se da na razini Vlade posložimo naše prioritete kod realiziranja kapitalnih projekata i složni smo da je vodoopskrba jedna od esencijalnih potreba i da predstavlja prvi od prioriteta, dok drugi projekti trebaju biti ubrzani i treba ih također riješiti. Upravni odbor ove Mjesne zajednice će za šezdesetak dana doći na jedan novi sastanak u Vladu gdje ćemo analizirati ove današnje dogovore i napraviti novi plan djelovanja za neko buduće vrijeme odnosno za zimsko razdoblje, kako bismo na proljeće bili spremni poduzeti nove poslove. Vlada Brčko distrikta zaokupljena je svakodnevnim aktivnostima i događajima i teško je naći vremena, ali ovakvi sastanci su jako učinkoviti iz prostog razloga što se fokusiramo na projekte jedne mikrosredine, i gdje uistinu na temelju informacija koje dobijemo osjetimo što je to ključni problem žitelja. Iako članovi Vlade stoje na raspolaganju mjesnim zajednicama ovakvi sastanci poželjni su barem jedanput godišnje jer pojedinačno odlazimo na teren. Ovdje su sakupljeni svi projekti o kojima je zainteresirana mjesna zajednica Šatorovići i samim time došlo je i više članova Vlade“, naglasio je dr. Domić.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Adem Ribić i predsjednik Mjesne zajednice Šatorovići Behrija Karahasanović nisu krili zadovoljstvo zbog održanog sastanka.

„Može se reći da je kompletna Vlada bila na sastanku u Mjesnoj zajednici Šatorovići o aktualnim temama. Imamo oko 700.000 KM nerealiziranih sredstava što smo potencirali na ovom sastanku kako bismo sagledali koji je način i put da ubrzamo realizaciju kapitalnog proračuna, i očekujem da ćemo vrlo brzo doći do rješenja“, dodao je Ribić.

„Gorući problem čine tri manja projekta vodoopskrbe, dok je jedan od značajnih projekata izgradnja doma koja je također pokrenuta. Nadam se da je ovo bila dobra ideja da Vlada sasluša koji su to problemi koji tište ovdašnje žitelje„ ,zaključio je Karahasanović.

/bdcentral.net/

Comments are closed.