Dubrave: Svečano otvoren vrtić „Hlapić“

0
318

U Dubravama kod Brčkog svečano je otvoren dječji vrtić „Hlapić“, šesti objekat u okviru  Obdaništa/zabavišta Naša djeca, a prvi koji se nalazi izvan grada. Vrtić je implementiran sredstvima Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine 200.000 KM)  i grada Vinkovci iz Republike Hrvatske (25.000 KM).

„Stanovnici ovog kraja mogu biti zadovoljni nakon otvaranja vrtića, posebno roditelji koji su uposleni, jer će sada biti u prigodi da u blizini svoga doma mogu ostavljati djecu kod visokoprofesionalnog osoblja u lijepo uređenom prostoru, gde će djeca proći kroz proces socijalizacje i određene edukacije“, rekao je dogradonačelnik Distrikta dr.Anto Domić.

Svoje zadovoljstvo suradnjom s čelnicima Brčko distrikta izrazio je i gradonačelnik grada Vinkovci Ivan Bosančić. Kako kaže, vrtići su glavni vid napretka jedne sredine, te se nada i daljnjoj suradnji na ovakvim projektima.

„Obdaniše / zabavište „Naša djeca“ na području Distrikta ove pedagoške godine je primilo 525 djece, a u novootvoreni vrtić u Dubravama primljeno je 35 djece koji program pohađaju u dvije grupe i to jaslička i vrtička grupa, te se nadamo sljedeće godine još većem odazivu i bar još jednoj grupi u ovom vrtiću“, kaže ravnateljica vrtića „Naša djeca“Jasna Jovičić.

Događaju su nazočili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta, predstavnici VIA Razvojne agencije Vinkovci, stanovnici i prijatelji ovog brčanskog kraja.

Izvor: Radio Brčko

Komentiraj