Druženje: Planinarski dom Sv. Bernard u Gornjem Zoviku- zalog za budućnost Hrvata u Distriktu!

0
702

Vodstvo HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt predvođeno predsjednikom dr. Antom Domićem, dogradonačelnikom Distrikta zajedno s kandidatima s liste posjetilo je danas Planinarski dom Sv. Bernard u Gornjem Zoviku gdje je upriličeno druženje s domaćinima- članovima ovdašnjeg planinarskog društva te lovčkog udruženja i predstavnicima HKD Napredak Brčko.

„Naišli smo na veliku potporu i odobravanje svega onoga što je činila Hrvatska demokratska zajednica BIH kroz svoje zastupnike i dužnosnike u proteklom vremenskom razdoblju uz očekivanje da ćemo tako i nastaviti s ciljem da ono što je započeto bude privedeno svrsi, kao i najavljeni projekt uvezivanja kroz planinarsku stazu planinarskog doma ovdje u Zoviku i planinarskog doma u Bijeloj“, istaknuo je dr. Anto Domić. On je napomenuo da podršku koju dobivamo svih ovih godina nam daje za pravo da nastavimo sa politikom koja je Hrvatima Brčko distrikta omogućila da budu svoji na svome i ravnopravni sa drugima.

„To je naša obveza i zalog za budućnost. Da se nastavimo boriti kao stožerna snaga za interese hrvatskoga naroda  koji žive na ovim ruralnim prostorima i vjerujemo da ćemo na takav način barem usporiti odlazak mladih ali  i pripomoći da se oni  vrate svojoj kući. S druge strane ovo je i ekonomski potencijal razvoja Brčko distrikta, a Hrvatska demokratska zajednica BiH ima svoj plan i program realizacije. Siguran sam da ćemo s našim partnerima nakon izbora pronaći pravo rješenje i ubrzati sve ove projekte kako bismo ih na vrijeme riješili“, naglasio je dr. Domić.

Poručio je da se ovdje na području Distrikta ima mogućnosti za dobar i kvalitetan život, da postoje brojni projekti od turizma, gospodarstva i poljoprivrede koji se mogu realizirati na način da se ovdje u svojoj domovini, svom rodnom selu može kvalitetno živjeti „uz simbiozu zajedničkog djelovanja svih nas od pojedinaca preko Katoličke crkve, nevladinih udruga i političkih predstavnika koji su dužni i hoće realizirati sve ono što je ljudima najvažnije“.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što su kandidati s liste ugošćeni ovdje u planinarskom domu, da se možemo družiti i poslati poruke o aktivnosti HDZ-a iako dobro znamo što je Hrvatska demokratska zajednica napravila kroz proteklo vrijeme ali svakako da moramo osigurati potpore i za budućnost“, izjavio je dopredsjednik HDZ- BIH Organizacije za Brčko distrikt i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Da je Hrvatska demokratska zajednica BIH u proteklom razdoblju imala plodonosnu suradnju s Planinarskim društvom „Granaš“ potvrdio je i zastupnik u Skupštini Ilija Marić, dopredsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt.

„U narednom razdoblju nadamo se da ćemo u cjelosti završiti sve započete aktivnosti koje imamo na dobrobit ovoga kraja“, zaključio je Marić.

U ime domaćina današnje goste su uz riječi dobrodošlice pozdravili i predsjednici Planinarskog društva „Granaš“  i  LSUG „Jarebica“  Filip Filipović  i Toma Anđelović, dok su se zajedničkom druženju i objedu pridružili i župnici ovoga kraja fra Zdravko Anđić i Mirko Jozić, koji obnaša dužnost predsjednika HKD Napredak u Brčkom.

Comments are closed.