Javna tribina u Poljacima

0
803

„Prilikom večerašnje posjete Poljacima i našim žiteljima koji ovdje stalno borave porazgovarali smo o njihovim svakodnevnim potrebama, načinu života i  svemu onome što im je važno. Naišli smo opet na vrlo konstruktivnu raspravu i shvatili da smo u ovoj mjesnoj zajednici infrastrukturno završili sve projekte koji su važni za ove mještane“, izjavio je nakon sastanka predsjednik HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt i dogradonačelnik dr. Anto Domić.

Prema njegovim riječima dosta stvari se investiralo u poboljšanje njivskih puteva koji omogućavaju poljoprivrednim proizvođačima da stignu do svojih parcela i da mogu na kvalitetan način obrađivati svoja poljoprivredna domaćinstva, dok je i sva ostala infrastruktura manje više uređena.

„Budući da se ovdje dominantno radi o ljudima treće životne dobi porazgovarali smo i o načinu unaprjeđenja i poboljšanja rada svih naših službi kako bi zdravstvena skrb bila što je moguće brža i učinkovitija. U svakom slučaju dobili smo potporu stanovnika Poljaka za ono što smo do sada radili i potvrdu da Hrvatska demokratska zajednica BiH ovdje nema alternative, da je njihova jedina politička opcija 15. studenoga“, ustvrdio je dr. Domić.

Dopredsjednik HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović  iskazao je zadovoljstvo večerašnjim skupom i odzivom mještana.

„Uistinu se pokazao veliki interes premda su Poljaci jako malo naseljeno mjesto koje broji oko 150 ljudi koji tu žive i to je ono što je ohrabrujuće i čini mi se da ima perspektivu za ovaj prostor gdje je gotovo svaka druga kuća prazna, a netko je već i primijetio od sugovornika da se tu ipak našlo i starih i mladih što me  osobno raduje“, dodao je Filipović.

On je također naveo da Poljaci daju gotovo plebiscitarnu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH te iskazao uvjerenje da će se unatoč otegotnim okolnostima  koje su pratile ovaj izborni period ostvariti željeni rezutati na ovom prostoru.

„Sa ovog mjesta bih poručila svima da možemo ostati i opstati na ovim prostorima i da imamo snage, volje i želje boriti se za hrvatskoga čovjeka. Također smo poručili mještanima da animiraju i sve svoje ukućane, prijatelje i poznanike i one koji su možda neodlučni oko toga kome dati svoj glas i u pogledu izlaska na izbore da ne sumnjaju tko je prava istinska snaga na ovim prostorima što se tiče Hrvata Brčko distrikta, zaključila je Biljana Jakić, kandidatkinja na listi i dopredsjednica Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“.

Comments are closed.