Druga redovita akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Mladeži HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt

0
330

Mladež HDZ-a u Brčkom odlučila je dan iskoristiti kontruktivno i humano. Organizirajući akciju dobrovoljnog darivanja krvi popunili su zalihe brčanske transfuziologije.

Akcija koju je organizirala Mladež uključila je i seniore ali i organizaciju žena ove stranke. Akciji se odazvalo 20-ak članova koji su i dali krv.

“Organizirala je mladež ovakve aktivnosti i ranije. Danas je čista srijeda, ulazimo u korizmu i mislim da je ovo lijep gest prema našim bližnjima”, rekao je Šimo Filipović, predsjednik Mladeži HDZ BiH Brčko.

Mladi od 18 do 33 godina su imali priliku dati krv, nekima je bilo prvi put ali su imali podršku iskusnijih i starijih kolega.

“Ovo nije ništa strašno, ništa ne boli tako da se svi mogu slobodno uključiti u akciju darivanja krvi”, rekao je Filipović.

“Priključila sam se ovom dobrovoljnom darivanju krvi što činim dugi niz godina. Prvi puta mi je bilo u srednjoj školi, prije nekih 15 godina i od tada krv dajem redovito” , dodala je Biljana Jakić, Zajednica Žena “Kraljica Katarina Kosača”.

“Davao sam 13 puta krv do sada. Vjerujem da ću do kraja života barem još toliko puta dati krv”, izjavio je dr. Anto Domić, predsjednik Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt i dogradonačelnik Brčkog.

Rezerve krvi brčanske transfuziologije su solidne te mogu ispuniti zahtjeve koji se pred njih stavljaju. Ponekad je potrebna mala pomoć obitelji, tamo gdje su rjeđe grupe ili gdje je više potrošača za jednu krvnu grupu.

“Imamo dosta aktivnosti i na terenu i unutar ustanove tako da smo danas sa akcijom hrvatske mladeži i dodatno poboljšali stanje, odziv je jako dobar, mislim da će biti preko 20 davatelja i da ćemo rezerve dobro upotpuniti”, ocijenila je prim. dr. Azrija Pašalić, rukovoditeljica Odsjeka transfuzijske medicine Bolnice Brčko.

/brcko.tv/

Comments are closed.