Dr. Domić u prigodi obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. travnja

0
367

7.4.2016. Pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) svakoga 7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja, koji je ove godine posvećen zdravstvenoj temi „dijabetes“, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

Prigodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić uputio je poruku u kojoj ističe važnost podizanja razine svijesti građana o tome što svaki pojedinac i društvo u cjelini mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine kako bi se ljude potaknulo na razmišljanje o kroničnim bolestima i rizicima kojih nisu svjesni, a koji mogu dovesti do teškog ugrožavanja zdravlja pojedinaca.

On je naglasio da se treba fokusirati na promidžbu jednostavnih mjera opreza i redovitije kontrole koje svi možemo poduzeti u očuvanju zdravlja sebe i svoje obitelji te sprječavanju i prevenciji bolesti.

Svjetski dan zdravlja 7. travnja ujedno je i prigoda za dodatnu promociju zdravlja organiziranjem raznih događaja i javnozdravstvenih akcija na međunarodnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Tako je danas na Trgu mladih u Brčkom organizirano besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi koje su priredili članovi Udruge zdravstvenih tehničara „Medicinar“, a u suradnji s Javnom zdravstvenom ustanovom „Zdravstveni centar Brčko“. Toj aktivnosti pridružila se i predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH dr. Anđa Nikolić uz nekoliko suradnika iz Vlade te i sama izmjerila tlak i šećer i na takav način podržala ovu akciju.

Na današnji dan također se obilježava i godišnjica osnutka SZO-a (7. travnja 1948. godine).

Comments are closed.