Suradnja Brčko distrikta BiH s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Sarajevu

0
376

1.4.2016. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu upriličena je konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. Željko Šain potpisali sporazum o suradnji između Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu i Brčko distrikta BiH.

Cilj potpisivanja sporazuma između Brčko distrikta BiH i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu, kojem su pored potpisnika prisustvovali i predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH Damir Bulčević i nekoliko profesora ovog Fakulteta, jeste jačanje međusobnih odnosa i nastojanje da se unaprijedi suradnja od koje bi obje strane profitirale pozitivnim učincima razvojem institucija na cijelom području BiH. Ovim činom formalno će započeti suradnja u oblasti znanstvenoistraživačkih, razvojnih i strateških projekata, organizacije i održavanja zajedničkih seminara i drugih znanstvenih skupova, ali i drugi oblici suradnje dogovoreni i međusobno usuglašeni.

“Moje su želje da nam Ekonomski fakultet, koji je nagomilao riznicu znanja i iskustva, bude uzor te da bar nešto od toga i mi primijenimo u razvoju naše lokalne zajednice, naše ekonomije i gospodarstva“, istakao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

„To je za nas jako važno jer želimo i na taj način dokazati da Ekonomski fakultet Sveučilišta u Sarajevu želi svoje znanje i djelatnost širiti u svim dijelovima države BiH. U vezi s tim želimo moći koristiti svoje kapacitete i na području Brčko distrikta BiH“, kazao je prof. dr. Željko Šain, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Širenje suradnje širom zemlje i svijeta treba biti zadaća svakog državnog fakulteta i time se vodi i novi partner Brčko distrikta BiH. Distriktu će svakako njegova bogata i primjerna povijest dati kvalitetne smjernice kako ustrojiti određene segmente.

„Ekonomski fakultet u Sarajevu sigurno je po tradiciji fakultet na kojem žele studirati najbolji. Duboko sam uvjeren, a i iskustva nam govore da postoje ljudi i u Brčkom koji žele studirati na najboljim fakultetima kako bi sakupili najviše znanja i kako bi njihova diploma mogla otvarati vrata gdje god budu došli“, kazao je gradonačelnik dr. Domić.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu istaknuo je da su kapaciteti ovog Fakulteta, ali i Ekonomskog instituta veliki i mogu biti višestruko iskorišteni s ciljem razvoja Distrikta. Ponuđena je recenzija temeljnih programa, razvoja, zapošljavanja i slično, mjerena suvremenim trendovima u svijetu. Ekonomski fakultet ima profesore i stručnjake na regionalnoj i svjetskoj razini, što također govori o kvaliteti ovog Fakulteta. Zbog svih dostignuća, ne čudi što je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Sarajevu svrstan u 5 % najboljih svjetskih ekonomskih fakulteta. Ako Brčko iskaže interes, stručnjaci s ovog Fakulteta su spremni pomoći u svestranijem razvoju Distrikta.

Comments are closed.