Priopćenje HDZ Brčko: Potpora Kolindi Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske

0
340

HDZ BiH Organizacija za Brčko Distrikt BiH poziva sve hrvatske državljane koji imaju pravo glasa da izađu na izbore za predsjednika Republike Hrvatske koji će biti održani 28. prosinca 2014.godine i da glasaju za kandidatkinju HDZ-a Hrvatske i drugih stranaka okupljenih u koaliciju „Za bolju Hrvatsku“ Kolindu Grabar Kitarović.
Poziv da se svi hrvatski državljani odazovu i glasuju uputio je i Predsjednik  HNS BiH i HDZ BiH Prof. dr. sc. Dragan Čović koje navodimo u cjelosti.

Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini,
Pred nama su novi izbori, ovaj put izbori za predsjednika Republike Hrvatske. Pozivam Vas da u nedjelju, 28. prosinca iskoristite svoje građansko pravo te glasujući na biračkim mjestima u Bosni i Hercegovini sudjelujete u izboru novog hrvatskog Predsjednika.

U prilog vašem izlasku na birališta ide i činjenica da je djelomično uvažen zahtjev Hrvatskog narodnog sabora BiH o povećanju broja biračkih mjesta kako bi se smanjile gužve te većem broju hrvatskih državljana u Bosni i Hercegovini omogućilo da lakše i brže ostvare svoje biračko pravo i ispune svoju građansku obvezu. U nedjelju, na dan izbora mogu glasovati i oni koji se nisu prethodno registrirali uz predočenje hrvatske putovnice.

Kao predsjednik HDZ BiH i Hrvatskoga narodnog sabora BiH osjećam potrebu podsjetiti na značaj ovih izbora posebno za nas, Hrvate u Bosni i Hercegovini. Republika Hrvatska i naša je Domovina za koju nas veže hrvatski nacionalni identitet, ali i žrtva brojnih naših sunarodnjaka iz Bosne i Hercegovine koji su kad je zatrebalo među prvima krenuli u obranu njezine opstojnosti i slobode. Njihova žrtva, zajednička povijest i nacionalne vrijednosti, ali i naša svekolika i svakidašnja povezanost i upućenost jednih na druge, obvezuju nas na aktivno sudjelovanje i u izboru Predsjednika RH  čiji smo i sami državljani.

Predsjednik Republike Hrvatske predsjednik je svih njezinih državljana, a na poseban način Ustav je regulirao obvezu Države, a samim tim i Predsjednika, da skrbi o Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Hrvati i hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini,  s pravom očekuju da se Republika Hrvatska i njezin Predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini.

Zbog svega navedenoga, a cijeneći iznimno dobru suradnju s HDZ-om RH i njihovu punu  potporu HDZ-u BiH i Koaliciji stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH na proteklim Općim izborima u BiH, u ime HDZ BiH i stranaka okupljenih u koaliciju Hrvatskog narodnog sabora BiH i u svoje osobno, još jednom Vas pozivam da izađete na izbore za predsjednika Republike Hrvatske, te date svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ i drugih stranaka koje su okupljene u koaliciju  „ZA BOLJU HRVATSKU“!

FOTO: Arhiva

Comments are closed.