Obilježena Večer sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara

0
329

17.11.2014. U organizaciji Mladeži Hrvatske demokratske zajednice sinoć je u gradovima i općinama diljem BiH, a tako i u Brčko Distriktu upriličena večer sjećanja u spomen na žrtvu grada Vukovara i sve poginule branitelje Domovinskog rata kako u Bosni i Hercegovini tako i u Republici Hrvatskoj.

Obilježavanje je počelo u predvečerje paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća pred spomenicima i Ulicama koje nose ime grada Vukovara, kazala je Ružica Jokić predsjednica Mladeži HDZ BiH Organizacije za Brčko Distrikt.

„Večer sjećanja se organizira u Brčkom po drugi put  i ovo je poruka mladima da smo uz Vukovar i da će tako i ostati  ubuduće“, poručila je Jokić.

„Ovaj događaj predstavlja simbol na žrtvu stradalih u Domovinskom ratu kao i onih ljudi koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za obranu svoga doma. Imajući u vidu kolike su razmjere te žrtve bile, i kakav se zločin događao, vrlo je važno da se taj događaj ne zaboravi“, naglasio je dr. Anto Domić predsjednik HDZ-a Brčko Distrikta BiH .

On je još kazao da su oni svojim životom i odnosom prema svome domu i domovini pokazali kako se istinski bori za ono što se voli.

„Oni su nama omogućili da možemo nastaviti živjeti u miru , i ovo je najmanje što možemo za njih učiniti, a to je pomoliti se dragome Bogu i ne zaboraviti ih jer su i oni živi dok ih se sjećamo“, dodao  je dr. Domić.

Komentiraj