Gradonačelnik dr. Domić predstavio Program obilježavanja 16. obljetnice Brčko distrikta BiH

0
395

26.2.2016. Nakon završnog sastanka članova Organizacijskog odbora, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić predstavio je danas na tiskovnoj konferenciji konačan Program prigodom obilježavanja 16. obljetnice Brčko distrikta BiH.

Od 2. do 15. ožujka program će obuhvatiti, između ostalog, finale Kupa BiH u ženskoj odbojci, izložbu slika u spomen Slobodana Dimitrijevića, svečanu akademiju, koncert pjevača zabavne glazbe Harija Mata – Harija na Trgu mladih u Brčkom, tradicionalni festival „Dječja mašta može svašta“, manifestaciju „Čarolija boja, riječi i zvuka“, „Međunarodni šahovski turnir“, smotru folklora „Brčaci svome gradu“ uz ručak za nazočne sudionike i građane, 7. otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu“, „Stolnoteniski turnir“, „Boksersku reviju“ i još druge manifestacije.

Gradonačelnik dr. Domić je istaknuo da je proslava šesnaeste obljetnice Distrikta obilježena nizom kulturnih i športskih manifestacija te svečanom akademijom kao središnjim događajem, koji će u Brčkom okupiti ljude iz gospodarskog, kulturnog, športskog i političkog života Distrikta, ali i drugih gradova te predstavnike međunarodne zajednice.

Prema riječima gradonačelnika svečanost  Dana Distrikta namijenjena  je svim građanima  ove  lokalne zajednice, a  za  pokrivanje troškova  njenog održavanja iz proračuna je  izdvojeno 170 tisuća  KM.

Odgovarajući na upite novinara o najavljenim prosvjedima poljoprivrednika i studenata privatnih univerziteta gradonačelnik je kazao da je Brčko distrikt složena društvena zajednica podsjećajući da smo i do sada bili u sličnim situacijama i za vrijeme OHR-a iz kojih se izlazilo.

Dr. Domić je izrazio nadu da će biti nađeno rješenje za probleme u visokom obrazovanju, jer razgovori koji se ovih dana intenzivno vode ukazuju da postoji suglasnost u tom pogledu.

On je također izjavio da je iz tiskovina saznao za prosvjede studenata privatnih fakulteta i poljoprivrednih proizvođača sa područja Brčko distrikta, koji su najavljeni za 8. ožujka, na Dan Brčko distrikta.

“Kada je riječ o poljoprivrednim proizvođačima, podsjećam da smo u protekle tri godine za poticaje u toj djelatnosti podijelili oko 30 milijuna KM. Toliko novca za tu namjenu nijedna ranija Vlada distrikta Brčko nije izdvojila”, naglasio je gradonačelnik Domić i napomenuo da je dao zadatak svojim savjetnicima da utvrde razloge zbog kojih poljoprivrednici sa područja Distrikta najavljuju prosvjede.

Comments are closed.