Početak predizborne kampanje obilježen duhovnom obnovom na Zidinama

0
747

Početak predizborne kampanje, koja službeno započinje sutra, obilježili smo duhovnom obnovom uz Svetu misu upriličenu na Zidinama,  a koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Dubravama  fra Niko Josić.

„ HDZ BIH Organizacija u Brčko distriktu opredijelila se da u početak izborne kampanje krene ovdje sa Zidina, temelja franjevačkih crkava i franjevačkog samostana od prije 1100 godina duhovnom obnovom i molitvom dragome Bogu da svim kandidatima i ljudima koji sudjeluju u političkom životu podari određenu snagu i mudrost u promicanju svojih političkih stavova i ideja koje će u narednih mjesec dana našem biračkom tijelu predstavljati“, istaknuo je predsjednik dr. Anto Domić  u svojem obraćanju nazočnima.

„Budući da je HDZ BIH demokršćanska stranka i da se na našoj izbornoj  listi nalaze isključivo Hrvati, katolici stoga nam je vrlo važno da smo se baš ovdje sastali i kroz Sv. Misu i Sv. Pričest dobili određenu duhovnu hranu i adekvatnu poruku koju nam je gvardijan ovdje poslao o stavovima crkve naspram sudjelovanja katolika u političkom životu“, dodao je dr. Domić.

On je poručio da tako nahranjeni duhovnom snagom s velikom voljom i odgovornošću prema našem hrvatskom narodu Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u Brčkom ide u izbornu kampanju „s namjerom da polučimo dobar rezultat koji će nam zajamčiti da budemo sukreatori nove vlasti u Distriktu Brčko i ostanemo stožerna snaga hrvatskoga naroda kako bismo negativne trendove koji su se počeli pojavljivati preokrenuli u pozitivne i kako bismo Hrvatima na ovom prostoru stvorili još bolje uvjete za ostanak i opstanak“.

Comments are closed.