Završen dječiji festival u Brčkom; gradonačelnik dr. Domić uručio Grand Prix nagrade

0
344

6.3.2016. Na dvanaestom festivalu „Dječja mašta može svašta“ u Brčkom, koji se održava u okviru manifestacija povodom Dana Distrikta, nagradu Grand Prix odnijele su Dajana Nikolić i Melanija Mihajlović učenice Prve osnovne škole za svoju izvedbu pjesme “Brat”.

Festival na kojem se svake godine traži mjesto više otvorio je gradonačelnik Brčko distrikta  BiH dr. Anto Domić te pobjednicama uručio Grand Prix nagradu. Prva nagrada za pjesmu „Djeca svijeta“ pripala je učenici Četvrte osnovne škole Ani Mariji Škoda, druga nagrada Daliji Avdić i Seminu Fazlić iz Pete osnovne škole, a treća nagrada otišla je u ruke Marije Jurković, učenice Desete osnovne škole za izvedbu pjesme “Rješenje”.

U konkurenciji od 18 natjecateljskih skladbi, nagradu za scenski nastup osvojili su Dario Petrović i Sara Milivojević, koji su izveli pjesmu “Krovovi”.

Gosti u programu bili su Plesni klub „Studio Olena“ te Jovana Vujić kao dobitnica prve nagrade za interpretaciju 2015. i Anastasija Radovanović, dobitnica Grand Prixa za interpretaciju 2015., kao i  Neđica Mijajlović, Brčko.

Već tradicionalno, program je vodio Minja Subota, dok se u ulozi umjetničkog ravnatelja festivala našao Jovan Adamov, a Vlada Brčko Distrikta BiH kao pokrovitelj.

Comments are closed.