Veleposlanica Francuske u BiH posjetila Distrikt

0
263

18.2.2016. Njezina Ekscelencija Claire Bodonyi, veleposlanica Francuske u BiH, razgovarala je danas s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem o aktualnoj političkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i o potencijalu koji ima brčanska luka.

Nakon sastanka veleposlanica Bodonyi je izjavila da je u Distrikt došla kako bi pružila potporu gradonačelniku u rješavanju krizne situacije. Ona je naglasila da, kada jedna zemlja podnese aplikaciju za ulazak u EU, ne može sebi dozvoliti blokiranje institucija zbog unutrašnje politike kada bi svi trebali raditi za zajedničko dobro.

„Moje ohrabrenje ide onima koji u svojim rukama imaju budućnost Distrikta i ja im zaista želim da što prije nađu rješenje. Mislim da je zaista krajnje vrijeme da se ljudi koncentriraju na prave teme, a to je ekonomska budućnost Brčko distrikta BiH“, poručila je veleposlanica Bodonyi.

Ona je ocijenila da Brčko distrikt BiH nedovoljno koristi svoju prednost, odnosno riječnu luku koju ima u svom gradu, a za koju su zainteresirani i međunarodni donatori.

„Donatori imaju projekte za ovu luku, a ja sam došla upravo zato što bi jedna francuska tvrtka također mogla biti zainteresirana za proširenje luke“, dodala  je.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je rekao da je lijep osjećaj kada vas posjeti veleposlanik vrlo moćne europske države kao što je Francuska i ponudi vam svoju pomoć.

 „S vrlo izraženom pozornošću smo razgovarali o političkoj situaciji u Brčko distriktu BiH i našim pogledima na taj problem jer se od nas uistinu očekuje puno toga. Onda se čovjek malo nezgodno osjeća kada vidi zabrinutost oko toga što to mi činimo ovdje kada nam svi žele dobro, a mi na neki način to dobro ne prihvaćamo i ne radimo ono što svi od nas očekuju, a naročito kada su u pitanju građani Brčko distrikta BiH“, izjavio je gradonačelnik dr. Domić.

Iskazao je duboko uvjerenje da će ovaj i neki drugi posjeti pozitivno utjecati na to da se u Distriktu postigne politički kompromis i da predstavnici vlasti nastave voditi Brčko distrikt BiH putem koji stanovnici ove lokalne zajednice od njih i očekuju.

Nakon sastanka u prostorijama Gradske vijećnice upriličen je zajednički obilazak Javnog poduzeća „Luka Brčko“ i sastanak s ravnateljem ovog brčanskog poduzeća Perom Gudeljevićem.

Komentiraj