Održana 4. Izborna skupština Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ za Brčko distrikt

0
800

Na Izbornoj skupštini koja je jučer održana u zgradi HKD „Napredak“ u Brčkom izabran je novi Odbor Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Organizacije za Brčko distrikt BiH.

Sve prisutne članice prigodno je pozdravila Mira Ivaković predsjednica Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ za Brčko distrikt koja je, podnoseći izvješće o dosadašnjem radu, zahvalila na ukazanom povjerenju. Pohvalila je ZZ KKK zbog odličnih rezultata i uspješno realiziranih projekata, uz nadu da će i novoizabrane članice odbora nastaviti sa uspješnim radom. Ona je također izrazila osobno zadovoljstvo što naše članice obnašaju odgovorne i zahtjevne funkcije u različitim tijelima vlasti na razini države.

“Svi naši projekti naravno da ne bi bili realizirani da nije bilo vas, a koje ste i danas ovdje u ovako velikom broju. Hvala vam svima, na uloženom trudu, htijenju i vremenu. Nadam se da ćemo danas izabrati rukovodstvo u novom sazivu, koje će nas predvoditi u naredne četiri godine. Svima vama koje ste se danas kandidirale, želim uspjeh, da izaberemo one članice koje će svojim životom i radom pokazati sliku brčanske žene, hrvatske žene, ponosne majke, bake, čuvarice obitelji, ali i žene koja može isto tako pridonijeti boljem društvenom i političkom životu te razvoju naše lokalne zajednice. Na kraju bih se zahvalila još jednom našem predsjedniku dr. Anti Domiću na pružanju pune potpore našem radu“, poručila je predsjednica Mira Ivaković.

U svojem obraćanju radnom predsjedništvu i svim prisutnim članicama predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić također je pozdravio dosadašnji angažman Zajednice žena HDZ-a „Kraljica Katarina Kosača“ i uspjeh koji su ostvarile svojim aktivnim sudjelovanjem u različitim projektima koje je i sama predsjednica u svojem izvješću o radu posebno izdvojila.

„HDZ je jedan kolaž različitosti gdje svatko ima svoju ulogu u promicanju općih vrijednosti Hrvata ovoga kraja, da se osjećamo ponosni, sretni i zadovoljni. Ta zadaća nije jednostavna u ovako složenoj zajednici kakav je distrikt Brčko, a to govori u prilog i profiliranju žene u našem društvu“, naglasio je dr. Domić.

Od ukupno pozvanih 104 izaslanica učešće u izbornom procesu uzelo je njih 66 iz svih temeljnih ogranaka koje su imale pravo glasa.
Izabrano je 20 članica Odbora kao i tri članice nadzornog odbora Organizacije za Brčko distrikt. Za Nadzorni Odbor izabrane su: Mara Milić, Mirjana Knežević i Zlata Randović.

Odmah nakon izborne skupštine održana je i konstituirajuća sjednica na kojoj je za novu predsjednicu jednoglasno povjerenje ponovno dobila dosadašnja predsjednica Mira Ivaković. Za dopredsjednice su izabrane Mara Pavlović, Dubravka Letić i Biljana Jakić, dok je Selena Goričkić potvrđena za tajnicu.

U novi odbor Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ organizacije za Brčko distrikt BiH izabrane su:
Mira Ivaković
Mara Pavlović
Dragica Sluganović
Ankica Franjić
Dubravka Letić
Selena Goričkić
Biljana Jakić
Mara Jokić
Ruža Kasapović
Jela Pavić
Ljubica Ždravac
Ruža Viljušić
Ljubica Ilić
Sanja Žunabović
Marijana Andrić
Kaća Ivanović
Munira Markić
Mara Kelava
Gordana Lovrić

 

 

 

 

 

Comments are closed.