Upriličen tradicionalni Uskrsni domjenak u organizaciji HDZ-a Brčko distrikta

0
362

12.4.2015. Danas je u prostorijama HKD „Napredak“ Brčko, Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila tradicionalni Uskrsni prijem povodom najvećeg kršćanskog blagdana.„Ovo je prigoda da se prisjetimo tradicionalnih običaja kod Hrvata u ovome kraju. U prvom redu to se odnosi na tradicionalnu hranu koja se priprema u vrijeme i tijekom Uskrsa. Tu je također i prikazivanje pisanica, tucanje kao i naše tradicionalne nošnje koje se na ovim prostorima nose više stoljeća“, kazao je predsjednik HDZ-a Organizacije za Brčko distrikt, dopredsjednik HDZ BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr.  Anto Domić.

On je istaknuo da je ovo prigoda međusobnog druženja i da još jedanput evociramo sve ono što nam je drago, važno i karakteristično za hrvatski narod ovoga kraja kako bismo u budućnosti tu tradiciju  još bolje umjeli sačuvati od zaborava.

Uz bogatu trpezu tradicionalnih jela članovi, simpatizeri i brojni gosti uživali su u izvedbama  hrvatskih kulturno- umjetničkih društava s područja Distrikta. Nastupili su članovi HKUD- a iz Skakave, Zovika, Boća i Bijele.

Comments are closed.