Održana Posavska večer u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2015

0
325

MOSTAR, 16.04.2015. Sinoć je u hotelu Mostar održana Posavska večer u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar na kojoj su kroz različite sadržaje predstavljeni običaji, kultura i tradicija Bosanske Posavine.

Posavska županija već treću godinu za redom je suorganizator Posavske večeri u Hercegovini zajedno sa vladom Brčko distrikta. Na večeri je bilo prisutno oko 200 uzvanika iz Posavine i Hercegovine.

Postala je tradicija da Posavina gostuje u Hercegovini u vrijeme Mostarskog Sajma gospodarstva, dok Hercegovina posjećuje Posavinu u vrijeme Dana filma.

Na Posavskoj večeri nazočilo je visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, prisutni su bili i gospodarstvenici iz Posavine i Hercegovine te predstavnici svih institucija vlasti, kako posavske, tako i županija Hercegovačko neretvanske i Zapadno hercegovačke, i svih razina vlasti.

Uzvanicima se obratio predsjednik Vlade županije Posavske Marijan Klaić i izrazio zahvalnost svim volonterima i svim institucijama iz Hercegovine koji su prvi pomogli žiteljima Posavine za vrijeme prošlogodišnjih poplava. “Ovo je most spajanja sjevera i juga”, kazao je Klaić.

“Cilj večeri je da se pronađe spona i bolja suradnja županija. Ovo je odličan način da se u jednom neformalnom druženju upoznaju suradnici”, kazali su nam iz Vlade županije Posavske.

Prigodnim govorom prisutne je pozdravio i domaćin Dana filma u Orašju glumac Ivo Gregurević, a uzvanicima su se obratili predsjednik ŽZH Zdenko Ćosić i mandatar za sastav Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg i tom prilikom uručili darove gostima iz Posavine.

Glazbom i plesom doživljaj su upotpunili Kulturno umjetničko društvo “Napredak” iz Odžaka, tamburaški sastav Begeš iz Županje koji su Hercegovini otpjevali i otplesali izvorne posavske pjesme.

HDZ BiH (www.hdzbih.org)

Komentiraj