Svjetski dan darivatelja krvi: Pridružili smo se akciji Mladeži HDZ-a BiH u Brčkom

0
450

Mladež HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt u suradnji s predstavnicima Hrvata u lokalnoj vlasti upriličila je akciju dragovoljnog darivanja krvi u Službi za transfuziju krvi brčanske Bolnice prigodom Svjetskog dana darivatelja krvi, koji se svugdje u svijetu obilježava 14. lipnja.

Ovo je samo jedna u nizu od akcija u okviru programa Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH u Brčkom kojoj se danas odazvalo preko 20 dragovoljnih darivatelja krvi.

“Darivanjem krvi želimo potaknuti i ostale mlade ljude kako bi se odvažili dati svoj doprinos u osiguravanju nikad dovoljne količine krvi za oboljele i povrijeđene, te na taj način olakšali svima onima kojima je potrebno. S obzirom da se mnogi često ustručavaju od darivanja krvi zbog straha svojim članovima Mladeži kažem, da prilikom darivanja krvi uvijek pomisle kako će upravo njihova krv pomoći mnogima, a sutra možda i njihovim najdražima, te da volja iz srca dolazi i da jedino ona može pobijediti strah. Stoga, ovim putem pozivam sve zdrave mlade ljude da doniraju krv jer to naše malo nekima će doista značiti jako puno”, izjavila je Tea Ružić, predsjednica Mladeži HDZ-a BIH Organizacije za Brčko distrikt BiH.

Akciji se odazvao i predsjednik dr. Anto Domić koji je ukazao na značaj afirmacije dragovoljnog darivanja krvi mladih ljudi.

On je poručio da su ovakve akcije odraz humanosti svakog pojedinca, te da je i unatoč redovitim darivateljima krvi, Brčkom potrebna bolja organizacija samih dragovoljnih darivatelja krvi, kao i jedinstvena udruga koja će svojim akcijama biti prepoznatljiva u društvu i biti najbolji promotor vrijednosti predragocjene tečnosti koja život znači.

Comments are closed.