[ Tradicionalni Uskršnji domjenak HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt ]

0
383

23.4.2017. Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila je jučer u poslijepodnevnim satima u Napretkovom domu tradicionalni domjenak povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

Uz pjesmu, kreativne igre i radionicu za najmlađe prijem je obilježila izložba tradicionalnih jela kao i bogat program uz nastupe koji su priredila hrvatska kulturno umjetnička društva iz Bijele, Zovika i Skakave.

“Danas na Mladi Uskrs Organizacija HDZ-a je upriličila Uskršnje druženje za članove, simpatizere HDZ-a kao i sve ljude dobre volje koji obilježavaju ovaj naš najveći katolički blagdan kao i za druge ljude koji nisu katolici ali su naši bliski i dobri prijatelji“, rekao je dr. Anto Domić, predsjednik Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt.

Istaknuo je da uskršnje druženje ima svoju simboliku te da se ciljano održava u Napretkovom domu, jer se i pored obilježavanja Uskrsa na ovaj dan prezentira tradicijska narodna nošnja, jela, izložba pisanica te sve ono što je vezano za hrvatski narod i katoličku vjeru.

„Svim ovim dokazujemo da su Hrvati ovdje starosjedioci, da je ovo i naš grad te da itekako imamo što pokazati i čime se ponositi. HDZ je demokršćanska politička stranka koja vodi računa o svim uzrastima našeg stanovništva. Dokaz tome je i kreativni kutak koji je ideja i organizacija naše Mladeži, drugu godinu zaredom za naše najmlađe simpatizere, koji dolaze u pratnji svojih roditelja. Oni kroz Kreativni kutak osmišljavaju različite kreacije, koje samo djeca moju osmisliti, a sve naravno pod budnim okom i pratnjom stručnjaka. Ovo je idealna prigoda da našu dječicu „otrgnemo“ od računala i zatvorenog prostora, stoga su ovakvi događaji i radionice svakako dobar put da njihova društvena aktivnost postane stvarna, a ne virtualna, izjavio je predsjednik dr. Anto Domić.

Uz druženje i dobru pjesmu gosti su kušali tradicijska jela koja su priredile vrijedne članice Zajednica žena HDZ-a Kraljica Katarina Kosača kao i članice hrvatskih KUD-ova.

„Naša jela koja smo danas mogli prikazati su posvećenje, razne pite, štrudle i evo – sve što nam na dohvat ruke dođe”, rekla je Mara Jokić, predsjednica HKUD “Skakava 06” iz Gornje Skakave ističući zadovoljstvo realizacijom programa ovogodišnjeg domjenka.

Na koncu prijema, za autore najistaknutijih radova kreativne radionice dodijeljeni su prigodni uskršnji darovi.

Comments are closed.