[ Zajednička čestitka u prigodi 1. svibnja – praznika rada ]

0
379

2017-04-28- Svim radnicima i Sindikatu Brčko distrikta BiH upućujemo čestitke prigodom 1. svibnja -Međunarodnog praznika rada.

Želja nam je da ga proslavite u dobrom raspoloženju, a da sljedeći praznik rada dočekamo u boljem i prosperitetnijem društvu, unatoč teškoj ekonomskoj situaciji koja vlada i u našoj lokalnoj zajednici.

Vlada Brčko distrikta BiH je poduzela niz mjera od samog formiranja za omogućavanje stvaranja prvenstveno zakonskih pretpostavki za poboljšanje statusa radnika. U tijeku je procedura usvajanja zakona o radu Brčko distrikta BiH koji je označen kao jedan od prioriteta u Reformskoj agendi BiH. Vlada će uložiti dodatne napore da prilagodi radno-pravni okvir stvarnom stanju, ekonomskim i socijalnim prilikama u našoj lokalnoj zajednici. Uoči praznika rada potpisan je izmijenjeni Sporazum o ekonomsko-socijalnom vijeću koji bi trebalo da rezultira konkretnim koracima.

Vrijeme koje je pred nama obilježit će napori Vlade Brčko distrikta BiH da se položaj radnika stalno poboljšava i da na evidencijama nezaposlenih bude sve manje onih koji traže posao.

Sretan Međunarodni praznik rada!

Dogradonačelnik

dr. Anto Domić

/bdcentral.net/

Comments are closed.