Sveti Nikola u Brčkom: Mladež HDZ-a BiH ove godine podjelom paketića obradovala mališane

0
200

Obilježavanje blagdana i susret sa svetim Nikolom, zaštitnikom djece i njegovim anđelima, ali i neizostavnim krampusima upriličeno je sinoć na platou Napretkovog doma. Događaj je ove godine 6. prosinca organizirala Mladež HDZ-a BiH iz Brčkog tradicionalnom podjelom paketića, kojoj je prethodila dječja priredba učenika i učenica osnovnih škola iz Bijele, Gornjeg Zovika i Ulica.

“Željeli smo uljepšati mališanima, ali i njihovim roditeljima početak blagdanskog darivanja i ono što je najvažnije, a što je u konačnici i opravdano, imali smo veliki odaziv malih i velikih posjetitelj. Sveti Nikola je cijelog života shvaćao je da je jedini životni put čovjeka – ljubav prema Bogu i bližnjemu, neka i sve nas kroz život prati taj put, istaknula je predsjednica Mladeži Tea Ružić, te se zahvalila svima koji su na bilo koji način potpomogli organizaciji događaja u svrhu očuvanja tradicije.”

Prije samog dolaska sv. Nikole, anđela i strašnih krampusa zanimljiva je bila i priča župnika Filipa Maršića iz Boća o tome zašto se darovi za blagdan ovog sveca stavljaju baš u čizmice, ali i poruka koju je poslao, a to je da djeca trebaju poštivati svoje roditelje u svakoj prigodi.

Nakon podjele paketića, kojoj su nazočili i predstavnici hrvatskog naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta BiH nastavljeno je druženje uz slatke delicije, čaj i kuhano vino za što su, pored vrijedne Mladeži, doprinijele i članice Zajednice žene HDZ-a BiH ” Kraljica Katarina Kosača” iz Brčkog.

 

 

 

Comments are closed.