Susret s rukometašima u povodu humanitarne akcije “Sreća tek treba da se rodi”

0
345

2.3.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić danas je ugostio ekipu Rukomentog kluba Partizan Beograd i dva člana RK Lokomotiva u povodu humanitarne utakmice koju su ove dvije ekipe odigrale. Naime, u okviru humanitarne akcije “Sreća tek treba da se rodi”, koju sprovodi Udruženje građanja “BEBA VIŠE” sinoć je u Brčkom odigrana humanitarna utakmica između rukometaša Lokomotive i beogradskog Partizana.

“Sportaši se uvijek odazovu na različite akcije i uvijek su spremni pomoći, tako da i ovoga puta moja zahvala ide klubu Partizan koji se odazvao, a kako bi realizirali humanitarnu akciju”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

“Htjeli smo da potpomognemo natalitet u ovom gradu i da pomognemo mlade koji nisu u mogućnosti da čuju bebin plač. Organizirali smo utakmicu i smatramo da je sve proteklo odlično”, izjavio je Goran Vasić, trener RK Lokomotiva.

Dušan Živković, RK Partizan je također dodao kako su se sa zadovoljstvom odazvali ovoj akciji i zahvalio na gostoprimstvu.

„Nadam se da će biti prilika da se vidimo u budućnosti. Imali smo za cilj da popunimo tribine i u tome smo i uspjeli. Nadam se da će biti prilike za nekim drugim utakmicama, ako ne kod vas onda kod nas”, poručio je Živković nakon prijama u brčanskoj Gradskoj vijećnici.

Comments are closed.