[ 27 GODINA ZAJEDNO ]

0
336

Predsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt i dopredsjednik HDZ-a BiH dr. Anto Domić rekao je danas, prigodom obilježavanja obljetnice utemeljenja u Brčkom, da je HDZ na ovom prostoru u proteklih 27 godina bio i ostaje politička snaga hrvatskoga naroda, da je tvorac višestranačkog demokratskog sustava i uvođenja tog sustava u naš politički život.

„HDZ je bio na čelu obrane hrvatskih prostora za vrijeme Domovinskog rata. Poslije Domovinskog rata HDZ je kao jedina politička snaga hrvatskoga naroda kreirala Brčko distrikt kao jedinicu lokalne samouprave sa posebnim statusom i pod suverenitetom BiH i u posljednjih 17 godina otkako Brčko distrikt živi HDZ je ključni politički čimbenik ovdje i jedini pravi i istinski zaštitnik hrvatskih interesa“, poručio je dr.  Domić.

Program obilježavanja obljetnice započeo je molitvom opijela i polaganjem vijenaca na spomen obilježju 108. Pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko ispred Gradske vijećnice, a  nastavljen je svečanim domjenkom uz prigodan govor Predsjednika u prostorijama HKD „Napredak“ .

U svečanom dijelu programa nastupila su i hrvatska kulturno- umjetnička društva iz Boća, Zovika  i Bijele.

Comments are closed.