Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom HDZ BiH na obilježavanju blagdana Rane svetog Franje u Gornjoj Skakavi

0
331

Predsjednik Čović sa izaslanstvom sastao se u Domu kulture s predsjednikom Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt i gradonačelnikom Brčkog dr. Antom Domićem

BRČKO, 17.09.2015. Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem boravilo je danas na svetištu “Zidine” u Gornjoj Skakavi kako bi proslavili blagdan „Rane svetog Franje“.

Ovo mjesto koje zovemo Zidine, postojalo je prije više od tisuću godina, i svake godine privlači sve više ljudi koji ovdje dolaze da se pomole uz nakanu za sebe, svoju obitelj i za bolji život. Koliko ovo mjesto privlači govori i činjenica da smo danas u prigodi ugostiti najviše zvanice iz reda hrvatskoga naroda predvođene Predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HNS-a, a ujedno i predsjednikom HDZ-a BiH te mnoštvom izaslanika. Sve to govori da je ovo mjesto uistinu sveto i da privlači ljude na ovaj prostor kako bismo našli inspiraciju za naš budući život“, izjavio je dr. Anto Domić.

 „Prije svega ovo su posebna i osobita mjesta. Sličnih mjesta nema pretjerano mnogo u BiH i zbog toga ih treba na poseban način vrjednovati, ali treba još puno raditi kako bi doista na neki način spoznali što je naša povijest na ovom prostoru sjeverne ili sjeveroistočne Bosne. Siguran sam da današnji dan ima jednu posebnu poruku i težinu, i upravo zbog toga sam se i odazvao pozivu da danas s drugim žiteljima i svima onima koji su hodočastili boravim upravo na ovom povijesnom mjestu“, dodao je dr. Čović.

Domaćin današnje manifestacije, fra Marko Antić gvardijan Franjevačkog samostana Dubrave je istaknuo da su ovakva okupljanja izuzetno značajna ne samo zbog hodočašća već i zbog činjenica koje potvrđuju postojanje Hrvata više od 1000 godina upravo na ovim prostorima.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, 9. po redu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta.

Misnom slavlju i pučkom druženju nazočili su mnogi predstavnici političkog i društvenog života Brčko distrikta ali i okruženja.

Predsjednik Čović sa izaslanstvom sastao se nakon toga u Domu kulture s predsjednikom Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt i gradonačelnikom Brčkog dr. Antom Domićem, gdje je održan radni sastanak s članovima Odbora HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt.

Riječ je o uobičajenom radnom posjetu predsjednika Čovića članstvu stranke u Brčko distriktu kako bi se sagledali učinci te razradili planovi za dalje stranačko djelovanje i ciljevi rada u budućem razdoblju, u uvodnom dijelu rekao je dr. Anto Domić.

U svojemu obraćanju dr. Čović je obrazložio da je cilj sastanka da se s predstavnicima HDZ-a i gradonačelnikom porazgovara i informira o aktualnoj situaciji i unaprjeđenju rada stranke, te je naglasio da je izuzetno zadovoljan radom HDZ-a u Brčkom.

Comments are closed.