Svečani prijem u Policiji Brčko distrikta BiH

0
379

22.10.2015. U sklopu obilježavanja 15 godina postojanja i rada danas je u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH održan svečani prijem za nositelje funkcija izvršne, zakonodavne i sudske vlasti koji su u proteklih petnaest godina dali svoj doprinos razvoju Policije Brčko distrikta BiH.

Tijekom ove svečanosti šef Policije Brčko distrikta BiH je ranijim predsjednicima i zamjenicima predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH, gradonačelnicima i dogradonačelnicima Brčko distrikta BiH i predstavnicima sudske vlasti (Tužiteljstva i sudova Brčko distrikta BiH) uručio zahvalnice za njihov doprinos u pomoći i razvoju Policije Brčko distrikta BiH u proteklih 15 godina.

„Policija Distrikta je bila jamstvo uspjeha Brčko distrikta BiH. Sjećamo se da je na prostoru Distrikta Policija Brčkog prije 15 godina bila okosnica uspostavljanja međusobnog razumijevanja, tolerancije i kreiranja suživota. Policija je kroz ovih petnaest godina odradila dobar posao i stanovnici su stekli povjerenje. Ja kao gradonačelnik i stanovnik Distrikta mogu dati samo pozitivne ocjene o radu policije“, izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić ovom je prigodom rekao da su predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti značajno utjecali na razvoj brčanske Policije te da predstavljaju veoma važan faktor u radu ove ustanove.

„Uvjeren sam da će daljnjim radom Policija Distrikta, posebice kada se izgradi infrastruktura za njihove potrebe, još više unaprijediti svoj rad i ulogu kao veliku društvenu zadaću, a to je imovinska i osobna sigurnost svih građana i sve ono što doprinosi razvoju Distrikta, stabilnosti kao i sigurnosti koja nam je prijeko potrebna u ovom turbulentnom vremenu“, ocijenio je Siniša Kisić, prvi gradonačelnik Brčko distrikta BiH, dajući svoj osvrt na petnaest godina od uspostave Policije Brčko distrikta BiH.

Comments are closed.