Predsjednik Čović u posjeti Brčkom

0
723

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je u posjeti Brčkom gdje je održan sastanak s Organizacijom HDZ-a BiH za Distrikt Brčko i predstavnicima vlasti u Distriku Brčko.

Na sastanku se razgovaralo o investicijama na ovome prostoru, razvoju infrastrukture kao i uvjetima jačeg gospodarskog rasta i razvoja brčanskog kraja.

Zaključeno je kako je most Brčko – Gunja jedan od kapitalnih prometnih projekata koji će uvezati Brčko s RH i povezati sjever Bosne i Hercegovine s EU. O važnosti ovog projekta razgovarano je i pri nedavnoj posjeti ministra u Vladi RH Butkovićem.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o nastavku kulturnih manifestacija vezanih za hrvatski nacionalni i kulturni identitet kao dijela tradicije ovoga kraja.

Tijekom sastanka predsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt BiH dr. Anto Domić informirao je predsjednika Čovića o trenutnom stanju u Distriktu, kao i o aktivnostima predstavnika Hrvata u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Brčko distriktu BiH, ali i o tome što HDZ kao politička stranka čini na ovim prostorima na objedinjavanju i osnaživanju hrvatskog naroda.

“Hrvatska demokratska zajednica BiH, Organizacija za Brčko distrikt je jedina politička stranka iz reda hrvatskoga naroda koja participira u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. To je jedna velika odgovornost, ali i čast da predstavljamo svoj narod, stoga i mnoge probleme koji se pojavljuju u Distriktu trebamo rješavati. Za sada možemo reći da s koalicijskim partnerima u distriktu i zajedničkom suradnjom tražimo najbolja rješenja za sve stanovnike, pa samim tim i za hrvatski narod”, istaknuo je dr. Domić. 

Sinoćnjem sastanku, pored predstavnika izvršene i zakonodavne vlasti, nazočili su ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Delfa Dejanović, kao i predstavnici društvenog i kulturnog života i vjerski službenici Katoličke crkve.

Komentiraj