Predizborni skup u Gornjem Zoviku — uz HDZ ustrajno i vjerodostojno!

0
350

Dvorana Doma kulture u Gornjem Zoviku bila je tijesna da bi u nju stali svi zainteresirani građani koji su sinoć došli na predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH, Organizacije za Brčko distrikt. Zbog toga kandidati sa liste HDZ-a nisu krili zadovoljstvo i uvjerenost da će na predstojećim izborima osvojiti najmanje tri mandata u Skupštini Brčko distrikta.

HDZ BiH i skupom u Gornjem Zoviku dokazuje da je stožerna stranka Hrvatskoga naroda na ovim prostorima. To potvrđuje i ogromna posjećenost svim prethodnim skupovima stranke. Što znači da je HDZ stranka svih slojeva društva kod Hrvata i da je ozbiljna, iskrena, ustrajna i vjerodostojna od svoga osnutka, rekao je nositelj liste te stranke i brčanski gradonačelnik, dr. Anto Domić.

„Tim je i zadaća koju ima HDZ pred sobom veća. U obvezi smo da radimo najbolje što je moguće za hrvatski narod, a u suradnji sa drugim narodima s kojima dijelimo ovaj prostor i ovo političko okruženje. HDZ je do sada znala i u buduće će znati da vodi hrvatski narod prema svome cilju, a to je opstojnost, ostanak i puna ravnopravnost na ovom našem prostoru“, naglasio je dr. Domić.

Velika posjećenost svim predizbornim skupovima HDZ-a potvrđuje da će na ovim izborima HDZ BiH u Brčko distriktu polučiti očekivani rezultat, a to je tri mandata u Skupštini Brčko distrikta, kaže kandidat sa liste HDZ-a i aktualni zastupnik u Skupštini, Ilija Marić.

„Jedan od naših ciljeva na ovim izborima je da osiguramo najmanje tri mandata u Skupštini Brčko distrikta kako naš narod nikada više ne bi bio doveden u poziciju da trpi i bude talac nečijih političkih ucjena. Ne samo naš narod, nego i svi narodi u Brčko distriktu, koji su svjedoci ponašanja pojedinaca u Skupštini u protekle četiri godine“, naglašava Marić.

Domaćica predizbornog skupa u Gornjem Zoviku, kandidatkinja sa liste HDZ-a i glasnogovornica Vlade Brčko distrikta, Jelena Nikić, izrazila je ponos što je član stranke koja prepoznaje potrebe svakog čovjeka i koja brine o opstojnosti naroda na ovim prostorima. To se vidi i u činjenici da je njoj kao mladoj obrazovanoj osobi data šansa da radi u interesu zajednice kako bi mogla graditi svoju budućnost u svom zavičaju. Velika potpora koju stranka sada dobija od naroda dokaz je tome, kaže Jelena Nikić.

„Posebice smo počašćeni ovako velikim odazivom našega naroda. Da smo znali organizirali bi skup na otvorenom prostoru tako da se što komotnije možemo družiti i razmjenjivati stavove. Ali i ovako smo poručili Hrvatima ovoga kraja da u svim našim mjestima doista ima perspektive za mlade ljude i da ovdje vrijedi ostati i lijepo živjeti“, dodaje Nikićeva.

Da mladi ljudi uz pomoć stožerne stranke, Hrvatske demokratske zajednice BiH, imaju šansu ostati svoj na svome i ne seliti se od nemila do nedraga, uvjeren je i mladi, fakultetski školovani Zovičanin, kandidat sa liste, Dragan Josić.

„Ja sam se školovao, završio fakultet i ostajem u svome zavičaju. Vjerujem da će naša stožerna stranka pomoći svim mladim ljudima da izgrade svoju sretnu budućnost. Možda nekada i ne izgleda sve idealno, ali ne trebamo nakon školovanja bježati negdje u tužinu, trbuhom za kruhom. Nije ni tamo idealno, to je više navikano u pričama, a nekima je čak i u interesu da nas ovdje ne bude“, poručio je Josić.

Na predizbornom skupu HDZ-a u Gornjem Zoviku govorili su i drugi kandidati strake. Istaknuli su svoju opredijeljenost da rade na očuvanju opstojnosti Hrvata u Brčko distriktu, stvaranju pozitivne poslovne klime, uvjeta za povratak i ostanak, te mirnog suživota.

Comments are closed.