Podjela novogodišnjih paketića u vrtiću “Naša djeca”

0
376

30.12.2015. Povodom nastupajućih novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić u pratnji dogradonačelnika Eseda Kadrića, predstojnika Odjela za obrazovanje Nike Stoparića i voditeljice Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mare Matkić upriličio je danas tradicionalnu podjelu paketića mališanima u vrtiću “Naša djeca” u MZ Kolobara.

Mališani su gradonačelnika dočekali uz priredbu na kojoj su se predstavili recitatorskim, pjevačkim i plesnim izvedbama, te ga iznenadili radovima koje su sami pripremili za njega i suradnike.

“Nadam se da će djeca ovo pamtiti kroz život jer su posebni trenuci kada dobijete poklon koji čekate cijelu godinu”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH. Osim u naselju Kolobara danas je ukupno podijeljeno 415 paketića u sva četiri objekta koja koristi ova predškolska ustanova.

“Mi smo danas jako sretni što smo imali priliku da nam gradonačelnik upriliči podjelu paketića u svim našim vrtićima”, izjavila je ravnateljica ustanove Jasna Jovičić.

“Ovom prilikom se zahvaljujem kabinetu gradonačelnika i Vladi Brčko distrikta što misle na nas i ovu dječicu. Ovo je temelj odgojno-obrazovnog procesa i odrastanja naše djece u jedne dobre građane. Nadam se da će svi domovi u koje djeca donesu ove paketiće osjetiti sreću i zadovoljstvo, a to je krajnji cilj svega ovoga”, istaknula je Jovičić.

Odgovarajući na dodatna pitanja novinara gradonačelnik Domić je izjavio da je potreba za proširenjem kapaciteta predškolskih ustanova u Brčko distriktu sve izraženija. „Mi smo svjesni toga da je potrebno da svako dijete bar jednu ili dvije godine provede u vrtiću prije polaska u školu. S tim u svezi, izdvojili smo značajna proračunska sredstva koja još uvijek nisu u funkciji, ali se nadamo u novoj godini dio toga da završimo kako bi otvorili barem još jedan objekat u kojem bi djeca mogla boraviti“, rekao je gradonačelnik Domić.

Komentiraj