Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s gradonačelnikom dr. Domićem

0
364

29.6.2015. Gradonačenik Brčko distrikta dr. Anto Domić upoznao je danas predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru u sklopu njegove službene posjete Brčko distriktu BiH o funkcioniranju izvršne vlasti te je konstatovano da postoje mogućnosti za bolju i plodotvorniju suradnju između FBiH i Distrikta.

“Ovom prilikom predočena su mi i dragocjena iskustva u odbrani od poplave koja je prošle godine zadesila i područje Brčko distrikta BiH kao i u svezi s procesom sanacije šteta”, izjavio je Čavara novinarima nakon sastanka u Brčkom.

Gradonačelnik Domić je dodao da je predsjedniku Federacije prezentirao neka od zakonskih rješenja u Distriktu koja su od značaja za funkcioniranje financijskog sektora u BiH, Republici Srpskoj i FBiH.

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo  napretkom Brčko distrikta i uspješnim radom gradonačelnika Domića, te istaknuo potrebu intenziviranja suradnje realizacijom infrastrukturnih projekata važnih za  Federaciju BiH i Brčko distrikt BiH.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici  naknadno su se pridružili dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH Borjana Krišto i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sa suradnicima. Oni su danas također posjetili Brčko te je priređen zajednički odlazak na Svečanu akademiju koja je upriličena u brčanskom Domu kulture pod nazivom “Vrijeme je za Europu i regionalno partnerstvo” u sklopu programa obilježavanja Dana Europe u BiH.

/bdcentral.net/

Comments are closed.