Svečano otvoren petnaesti ljetni kamp u Brčkom

0
263

12.7.2016. Prigodom svečanog otvaranja ljetnog kampa u Brčkom – Ljetne škole demokracije stadion malih sportova Blatuša danas je primio 352 učenika i nastavnika iz 35 općina u BiH. Riječi dobrodošlice sudionicima petodnevnog edukativno-zabavnog programa koji tradicionalno organizira CIVITAS u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, Uredom gradonačelnika i Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH uputio je gradonačelnik dr. Anto Domić.

Kamp je svečano proglasio otvorenim John Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH, nakon pozdravnih govora izvršne ravnateljice Sandre Sladaković i predstojnika Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Boška Stojkovića.

Pozdravljajući okupljene sudionike uime domaćina gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što program Ljetne škole čine tri komponente osmišljene na način da kod učenika razviju znanja i vještine aktivnog sudjelovanja u procesima javnog odlučivanja i stavove odgovornih građana posvećenih rješavanju problema javne politike u zajednici.

Ivana Kešić, programska menadžerica organizacije, naglasila je prilikom obraćanja sudionicima na Blatuši da je program kampa koncipiran na način da daje jednu edukativnu bazu mladim ljudima koju će je zatim dijeliti i prenositi na svoje kolege u mjestima iz kojih dolaze.

Izvršna ravnateljica CIVITAS-a Sandra Sladaković zahvalila je svim građanima i institucijama Brčko distrikta BiH koje su sudjelovale u CIVITAS-ovoj Ljetnoj školi demokracije u Brčkom.

Zatvaranje Ljetne škole demokracije najavljeno je za subotu, 16. srpnja u fiskulturnoj dvorani Ekonomske škole s početkom u 12.00 sati.

Komentiraj