NAŠU KAMPANJU NASTAVILI SMO U ULICAMA

0
479

Nakon velikog skupa u Boću, predizbona kampanja za Opće izbore u BiH 2022. godine nastavljena je večeras u Ulicama. Pred brojnim posjetiteljima u mjesnom Domu predsjednik dr. Anto Domić predstavio je kandidatkinje HDZ-a za Zastupnički dom Parlamenta BiH Teu Ružić i Ankicu Gudeljević, te kandidate za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Delfu Dejanović i Ivu Filipović.

Poruke kandidatkinja i kandidata 

“Ulice su naša povratnička zona i svrstavaju se u red mjesta koja su pretrpjela veliku štetu tijekom Domovinskog rata. Upravo stoga, srce mi je puno kada vidim da je dvorana puna ljudi. Nadam se da smo s današnjeg skupa poslali jednu poruku zajedništva, jedinstva i mira, ali i motivirali stanovnike na povratak”, poručila je Tea Ružić, kandidatkinja broj 2 za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Tea Ružić, kandidatkinja broj 2 za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Poruku sa skupa poslala je i Delfa Dejanović, kandidatkinja broj 2 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u kojoj je navedeno: “Ovdje smo kako bismo poslali jedinstvenu poruku koju šaljemo sa svakog našeg predizbornog skupa, a to je značaj predstojećih izbora koji nas očekuju 2. listopada i zašto je važno da Hrvati iz Brčko distrikta izađu na izbore, te pruže potporu kandidatima iz Brčko distrikta BiH, koji se nalaze na listama za Parlament FBiH i Parlament BiH”.

Delfa Dejanović, kandidatkinja broj 2 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH

Ivo Filipović, kandidat broj 5 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u svojoj poruci ističe: “ Cilj današnje posjete Ulicama, kao i mjestima koje smo obišli i koja ćemo obići, je da animiramo glasačko tijelo, sve Hrvate i Hrvatice, kako bi izašli na Opće izbore 2. listopada. Naša je velika obveza da ne dopustimo nikada više da nam netko drugi bira predstavnike u vlasti, a posebno danas kada imamo kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH gospođu Borjanu Krišto, koja je jednoglasno dobila potporu svih stranaka s hrvatskim predznakom. Uvjeren sam da ćemo ostvariti svoj cilj i da će Borjana Krišto biti član Predsjedništva BiH”.

Ivo Filipović, kandidat broj 5 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH

Poruka predsjednika dr. Ante Domića

“ Poznato je da je HDZ BiH kao stožerna stranka hrvatskoga naroda danas u brčanskoj vlasti jedina politička opcija s hrvatskim predznakom , ali i na državnoj razini nosimo golem teret stvaranja uvjeta za jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda. Poznato je i to da tražimo najbolja rješenja za ustavne promjene Izbornog zakona kako bi Hrvati Bosne i Hercegovine mogli, sukladno našem povijesnom statusu, a u suradnji s druga dva konstitutivna naroda, stvoriti takvu BiH u kojoj ćemo se svi osjećati svoji na svome”, rekao je dr. Domić.

Predizborna kampanja HDZ-a BiH nastavlja se sutra u Gornjoj Skakavi. Nazočit će zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina u BiH koju će predvoditi dr. Dragan Čović.

Comments are closed.