HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt slavi 25 godina od utemeljenja

0
244

2.7.2015. Predsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić čestitao je svom članstvu i simpatizerima HDZ-a 25. obljetnicu od utemeljenja na prostoru Brčko distrikta BiH.

Na tiskovnoj konferenciji za medije istaknuo je da će u  povodu 25. obljetnice u subotu, 4. srpnja 2015. godine u Napretkovom domu s početkom u 17.30 sati biti organizirano druženje članova i simpatizera HDZ-a BiH uz prigodan kulturno zabavni program i adekvatni domjenak koji takve događaje prati.

Domić je pozvao sve članove i simpatizere HDZ-a koji imaju mogućnosti i prilike da dođu u Napretkov dom na druženje i time doprinesu obilježavanju ovog značajnog datuma.

 

Prije toga, u 16.30 sati rukovodstvo stranke položit će vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko ispred Gradske vijećnice, u spomen na sve branitelje koji su svoje živote dati za ovaj prostor, dodajući da su mnogi od njih bili upravo članovi HDZ-a, a pojedini čak i visoko pozicionirani.

Dr. Domić također je govorio o programskim ciljevima stranke, a koji se odnose na opstojnost Hrvata na ovom prostoru, kako bi bili na adekvatan način zastupljeni u svim razinama vlasti, da institucije funkcioniraju na način da budu i po mjeri Hrvata, misleći prije svega na obrazovanje, zdravstvo te na pravosudni sustav.

„Pred nama je velika zadaća na stvaranju takvog okruženja gdje će se zadržati mladi ljudi, u prvom redu visokoobrazovane i druge sposobne osobe koje hoće, mogu i žele ovdje stvarati svoju budućnost. Uvjek se može više i bolje i upravo zato naš cilj i motiv jeste postizanje što je moguće boljeg suživota i međusobnog poštovanja i razumijevanja“, poručio je dr. Domić.

„Borimo se da hrvatski kulturni i nacionalni identitet bude prepoznatljiv na prostoru Brčko distrikta, i da Hrvati kao takvi budu prihvaćeni i poštovani od drugih, kao što i sami promoviraju vrijednosti prihvatanja drugih i drugačijih s kojima zajednički dijele ovaj prostor“, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić.

Komentiraj