Gradonačelnik dr. Domić boravio u austrijskoj općini Attnang-Puchheim

0
387

27.6.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić boravio je proteklog vikenda u Gornjoj Austriji gdje se susreo s gradonačelnikom općine Attnang-Puchheim gospodinom Peterom Groißom. Tijekom ovoga posjeta razmijenjena su iskustva te iskazana spremnost za nastavak suradnje uz riječi zahvale na konkretnoj humanitarnoj pomoći u odjeći i građevinskom materijalu pruženoj uslijed poplava i klizišta u Brčko distriktu BiH 2014. godine.

Gradonačelnik dr. Domić održao je i niz drugih sastanaka te zahvalio na pozivu gospodinu Groißu kao i za brzu, humanu i učinkovitu pomoć istaknuvši pozitivna iskustva i dojmove koje je stekao.

S druge strane dr. Domić je imao svojevrsnu prigodu razgovarati s predstavnicima hrvatske zajednice i Hrvatima koji u značajnom broju borave u ovom dijelu dijaspore o uvjetima života u inozemstvu, procesu integriranja te izazovima s kojima se susreću s ciljem pronalaženja spona i bolje suradnje između gradova na obostrano zadovoljstvo.

Ocijenivši ovaj posjet iznimno važnim za unaprjeđenje buduće suradnje, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić uputio je tople riječi zahvale na srdačnom prijemu i dobrodošlici predstavnicima općinske vlasti, Gospodarske komore, Katoličkoj crkvi u općini Attnang-Puchheim kao i poziv gradonačelniku gospodinu Groißu da posjeti Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Comments are closed.