Gradonačelnik dr. Anto Domić s predstavnicima EBRD-a u BiH i JP “Putevi Brčko” obišao trasu obilaznice oko grada

0
414

20.10.2016. Nakon radnog sastanka gradonačelnika dr. Ante Domića i menadžmenta Javnog poduzeća “Putevi Brčko” s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj u BiH o statusu ugovora za izvođenje radova na obilaznici oko grada upriličen je i zajednički obilazak trase čija se izgradnja financira kreditnim sredstvima EBRD-a.

Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj uvjerili su se na mjestu događaja kako teče proces izgradnje ovog značajnog infrastrukturnog projekta. “Naš interes je da Brčko dobije obilaznicu što je prije moguće i da pomognemo savjetodavno, a na Distriktu je odluka o tome kako će se projekt dalje razvijati”, kazao je Yan Brown, direktor Predstavničkog ureda EBRD-a u BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je kazao da je Vlada, u protekle dvije godine, pripremila sve preduvjete da gradnja obilaznice počne, ali da je na početku bilo dosta nesnalaženja. “Nikome nije u interesu, ni nama niti izvođaču, a ni banci, da se prekida ugovor, ali u slučaju da to bude krajnje nužno nećemo ni od toga bježati. Za sada su shvatili da želimo da projekt bude izveden sukladno svim standardima i kvaliteti koja se očekuje i propisuje”, poručio je dr. Domić.

Iz JP “Putevi Brčko” ističu da su poduzeli niz aktivnosti u smislu odvijanja paralelnih radnji kojih do sada na trasi nije bilo, tako i na nasipima i na odvodnji. “Stigao je još jedan stroj za šipove, što znači da bi betonski radovi trebali krenuti u većem intenzitetu kako bismo sve nadoknadili pa da ne ugrađujemo npr. asfalt na temperaturi ispod 10 stupnjeva, što nije tehnički ispravno, niti da stavljamo žutu i bijelu boju na trasu. To ne bi bilo dobro raditi u zimskom razdoblju s obzirom na to da je rok jamstva samo godinu dana i sigurni smo da bi u tom slučaju već 2019. imali znatne izdatke na temelju održavanja”, izjavio je Miroslav Miškić, ravnatelj Javnog poduzeća  “Putevi Brčko”.

Prema riječima gradonačelnika dr. Ante Domića dolaskom novog menadžmenta na čelo ovog Javnog poduzeća te promjenom izvođača radova u zadnja dva mjeseca dogodile su se promjene na bolje na trasi obilaznice što se tiče tijeka izgradnje i dinamike radova. Ako se uspije zadržati postojeća ozbiljnost rada, može se očekivati da će se ovaj projekt i završiti do kraja.

Comments are closed.