Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić primio voditelja Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU-a

0
251

8.3.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić susreo se danas u Gradskoj vijećnici  s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU-a, veleposlanikom Lars Gunar Wigemarkom prigodom njegovog boravka, a u povodu 16. obljetnice Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Domić izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog sastanka s veleposlanikom Wigemark u bližem vremenskom razdoblju te iskazao zahvalnost za dosadašnju pomoć koju je EU pružila distriktu Brčko.

 „Imali smo čast da u samo nekoliko mjeseci ugostimo gospodina Wugemarka ovdje u Brčkom i posebno je zadovoljstvo što je došao upravo na Dan Distrikta. To nam daje poticaj da koristimo europske vrijednosti u rješavanju svih naših problema. Iskoristio sam priliku i zahvalio za značajno učešće EU u pomoći pri izgradnji infrastrukture u Brčko distriktu od zgrade policije pa do pružene pomoći za otklanjanje šteta u poplavama. Europska komisija i Europska unija nam i dalje stoje na raspolaganju za tehničku potporu kako bismo našli najbolja rješenja i kako nebi griješili u svojim rješenjima“, istaknuo je gradonačelnik Domić.

Nakon razgovora s gradonačelnikom Brčko distrikta dr. Antom Domićem, dogradonačelnikom Esedom Kadrićem, dopredsjednikom Skupštine Ademom Ribićem i glavnim koordinatorom Vlade Nenadom Kojićem veleposlanik Wigemark je rekao da Distrikt  služi kao model  za suradnju ne samo tri konstitutivna naroda nego  i nacionalnih manjina.

Voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni  predstavnik EU, veleposlanik Lars Gunar Wigemark  izjavio je da postoji velika spremnost da BiH što prije uđe u EU, a od BiH ovisi kako će se dalje odvijati situacija u pogledu aplikacije za članstvo koja je podnešena prije tri tjedna.

“Članstvo u Europskoj uniji nije poklon i to je nešto na čemu BiH treba raditi“, istaknuo je Wigemark dodajući da postoje velike šanse i velika prilika da se BiH kreće tim putem u narednih par godina.

On je ovom prilikom uputio poruku svim političarima i učesnicima reformskih procesa u Brčkom da iskoriste do sada stečeno iskustvo u međusobnoj suradnji da napreduju ka svom cilju.

Veleposlanik Wigemark je također priopćio da je doktorica Zlata Paprić, voditeljica Centra za mentalno zdravlje u Brčkom nominirana od Europskog centra za razvoj za dostignuća u svojoj oblasti.

Komentiraj