Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić razgovarao s načelnikom općine Srebrenica

0
368

15.2.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dogradonačelnik Esed Kadrić razgovarali su danas u Gradskoj vijećnici s načelnikom općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem o suradnji ove dvije lokalne zajednice.

“Danas je izvrsna prigoda da smo porazgovarali oko toga kako funkcionirati u multietničkoj sredini koja je izašla iz rata i koja je pretrpjela traume različite vrste te kako i na koji način ponovno nastaviti život u okruženju koje je puno izazova. Mislim da ovakvi sastanci dobro dođu i da se iz iskustva ljudi koji vode jednu lokalnu zajednicu može dosta toga naučiti. U svakom slučaju dobro je da pomažemo jedni drugima u svakom pogledu i da razumijemo okolnosti u kojima živimo”, izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. On je istaknuo da se dobra suradnja sa općinom Srebrenica ogleda u različitim vidovima pomoći.

“Poznato je da je Distrikt godinama unatrag kroz financijsku pomoć Srebrenici učestvovao u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata i na takav smo način tijekom višegodišnjeg razdoblja uputili blizu milijun konvertibilnih maraka pomoći. Iz posljednjeg proračuna izdvojeno je 140.000 KM, što je vrijednost projekta izgradnje kružnog toka u centru Srebrenice. Osim toga, pomagali smo i nekim drugim lokalnim zajednicama u BiH, ali ne u tolikoj mjeri, jer cijenimo da su naše multietničke zajednice sa sličnim problemima i odlučne da grade toleranciju i povjerenje među narodima što je i istinski doprinos izgradnji BiH“, naglasio je gradonačelnik Domić.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković zahvalio je Vladi i Skupštini Distrikta za višegodišnju financijsku podršku ističući da Srebrenica kao općina može biti dobar partner i u gospodarskoj, poljoprivrednoj ali i kulturnoj suradnji.

“Ovdje sam danas došao da se u ime građana Srebrenice zahvalim za svu pomoć koju nam je Brčko distrikt pružao u proteklim godinama. Mii smo općina sa velikim razvojnim potencijalom, a uskoro ćemo potpisati i konkretne sporazume sa pojedinim općinama kao što su Novi Grad i Ilidža”, rekao je Duraković i pozvao dužnosnike Brčkog da posjete Srebrenicu koja želi da bude ravnopravan partner Distriktu u procesima suradnje, prije svega u gospodarstvu i kulturi.

Comments are closed.