Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić posjetio radove na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda

0
258

Glavni transportni cjevovod ključan je za opskrbu stanovnika Brčkog vodom za piće

BRČKO, 01.09.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić u pratnji suradnika obišao je danas područje gdje su u tijeku radovi na izgradnji glavnog transportnog cjevovoda na potezu tvornica vode Plazulje – vodotoranj Vrankićka.

„Transportni cjevovod koji povezuje Plazulje i vodotoranj Vrankićka započeo je s izgradnjom, a ključan je za opskrbu stanovnika Brčkog vodom za piće. Materijali i tehnologija koja se primjenjuje pri izgradnji ovog cjevovoda vrhunske su kvalitete i osiguravaju dugoročnu, stabilnu opskrbu grada pitkom vodom. Ovim cjevovodom se u kapacitetu može potisnuti preko 200 litara vode u sekundi, što je za razdoblje u narednih trideset godina i više nego dovoljno“, kazao je gradonačelnik Domić nakon obilaska dodajući da je Javno poduzeće „Komunalno Brčko“ izvođač radova, dok Vlada Brčko distrikta BiH financira ovaj vrlo važan kapitalni projekt koji je bio neophodan nakon višegodišnjeg čestog pucanja postojećeg cjevovoda i nestanka vode.

„Ovim cjevovodom riješit ćemo taj problem. Prije nešto više od dvije godine Vlada Brčko distrikta BiH započela je rješavanje ovog važnog posla ili važnog problema za stanovnike grada odnosno kontinuiranu opskrbu vodom za piće. U tom vremenu uspjeli smo izvršiti projektiranje, riješiti imovinsko-pravne odnose, raspisati međunarodni natječaj i drago mi je da je naše javno poduzeće izabrano na međunarodnom javnom natječaju jer ćemo na takav način moći osigurati i angažman javnog poduzeća ‚Komunalno Brčko‘ ali i nekih drugih lokalnih građevinskih tvrtki“, zaključio je dr. Domić.

Komentiraj