Čestitka gradonačelnika prigodom Međunarodnog dana mladih

0
343

12.8.2015. U prigodi obilježavanja 12. kolovoza – Međunarodnog dana mladih, gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić uputio je čestitke svim mladima te udrugama građana i nevladinim organizacijama s područja Brčko distrikta BiH u kojima mladi sudjeluju.

Dr. Domić istaknuo je da mladi ljudi ovdje imaju volju, talent i snagu na koju trebamo biti ponosni. Oni su budućnost svakog društva, pa tako i naše lokalne zajednice stoga je na poseban način potrebno skrenuti pozornost na problematiku ove populacije, na potrebe mladih i njihova prava.

„Mladima treba pružiti šansu i uključiti ih u sve društvene tokove, što aktualna vlast i čini kroz razne projekte. Namjera je i u budućnosti podržavati konkretne akcije koje mladi iniciraju u svojoj zajednici kako bi sve aktivnosti mladih i njihov rad u narednome razdoblju učinili još vidljivijim“, naglasio je gradonačelnik Domić te izrazio zahvalnost mladim entuzijastima koji će sutra na prigodan način obilježiti Dan mladih u Brčkom.

„Na ovaj način pokazuju da svijest i društvena odgovornost mladih u Bosni i Hercegovini ne spavaju i da nije potrebno mnogo da se pretoče u akcije. To je proslava u kojoj se ističe uloga mladih kao važnih partnera u pokretanju pozitivnih promjena, ali i podiže svijest o izazovima koji se danas nalaze pred mladima. Također, to je prilika za učvršćivanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema s kojima se mladi susreću. Mladima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine sretan Međunarodni dan mladih!“, poručio je gradonačelnik Domić.

Naime, prigodom obilježavanja ovoga važnog datuma diljem svijeta održavaju se razne tribine, koncerti, manifestacije, kulturna događanja kao i humanitarne akcije koje uključuju sudjelovanje mladih, njihovih udruga i državnih institucija.

Međunarodni dan mladih proglašen je 12. kolovoza i ustanovljen je 1999. godine. Obilježava se od 2000. godine i uvršten je u kalendar međunarodnih nadnevaka od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

/bdcentral.net/

Comments are closed.