[ Članice Zajednice žena HDZ-a hodočastile na Bobovac u Kraljevu Sutjesku ]

0
351

Članice Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“ Organizacije za Brčko distrikt sudjelovale su jučer u  molitvenom pohodu na Bobovac gdje su upriličile posjet samostanu,  galeriji,  knjižnici i muzeju u Kraljevoj Sutjesci, a uslijedilo je i cjelodnevno druženje sa ostalim članicama Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ HDZ-a iz cijele BiH.

Na molitvenom danu za domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i hodočašću na Bobovac sudjelovao je  s izaslanstvom i Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Misno slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu predvodio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju vojnih biskupa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, mons. Tome Vukšića i mons. Jure Bogdana.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Kardinal Puljić odredio je i da se 25. listopada, na smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu.

Comments are closed.